TJEDAN HELEN KELLER! 25 godina saveza gluhoslijepih osoba!

Dodir.hr

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir, u razdoblju od 26. lipnja do 3. srpnja, organizira niz aktivnosti, koje će se održati u sklopu međunarodnog Tjedna Helen Keller. Tjedan je to svjesnosti o gluhosljepoći, a cilj je pojačanim aktivnostima i vidljivošću skrenuti pažnju javnosti, sugrađana, medija, institucija na sve probleme s kojima se gluhoslijepi članovi društva svakodnevno susreću, ali i istovremeno pokazati sav potencijal koji, u inkluzivnom društvu koje svima pruža jednake mogućnosti, mogu i ostvariti!

Ove godine, zbog obilježavanja 25 godina djelovanja Saveza, aktivnosti su pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Ureda predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva zdravstva i Ministarstva kulture.

U petak, 28.lipnja, pridružite im se na svečanom otvorenju, a zatim i domjenku, retrospektivne izložbe Moja priča, gluhoslijepih umjetnika i kreativaca, u Muzeju grada Zagreba, u Opatičkoj 20. Pogledajte što su pripremili, uzmite svoj primjerak jubilarnog kataloga i nazdravite s njima za velikih 25 godina!

U ponedjeljak, 1.srpnja, otvaraju vrata svoga učilišta u Medulićevoj 34, gdje će od 10 do 16 sati, građani i svi zainteresirani, moći (besplatno) sudjelovati u zanimljivom, interaktivnom edukativnom programu pod nazivom Dodir znanja. Cilj je educirati i upoznati širu javnost o gluhosljepoći, pristupu gluhoslijepoj osobi i znakovnom jeziku. Raspored edukacija je ispod:

10:00 – 11.30 Mala škola znakovnog jezika – edukacija o znakovnom jeziku i
upoznavanje sa osnovama hrvatskog znakovnog jezika, interaktivnog
karaktera
12:00 – !3:30 Budi Ja – interaktivna radionica sa ciljem informiranja i
osvješćivanja javnosti o gluhosljepoći. Gost, gluhoslijepi umjetnik Kristijan
Bezuh.
14:00 – 16:00 Predavanje o gluhosljepoći i pristupu gluhoslijepoj osobi
(predsjednica dr.sc. Sanja Tarczay)

U četvrtak, 28.lipnja, u kazalištu Luda Kuća pogledajte njihovu interaktivnu predstavu “Neshvaćeni i zanemareni”, koja nam govori da gluhosljepoća nije život u mraku i tišini.


Komentari