Tinejdžeri na Sljemenu jedva izvukli živu glavu: Iz Vinogradske otkrili da je jednom slomljena kralježnica

Foto: HGSS

Za dlaku izbjegnuta tragedija na Sljemenu, šokirala je Zagrepčane. Podsjetimo, četvorica mladića, od kojih je jedan maloljetan, nešto prije ponoći na Božić, spuštali se na strunjači Crvenim spustom. Zbog velike brzine, dvojica su skočila sa strunjače, a preostala dva mladića su teško ozlijeđena.

Akciju spašavanja dodatno je otežavala ledena kiša i magla, a jednom je mladiću slomljena kralježnica te je operiran u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice.

“Dvije osobe rođene 2003. primljene su u teškom fizičkom stanju na Klinici za traumatologiju te Klinici za neurokirurgiju KBC-a Sestre milosrdnice te im je pruženo hitno medicinsko zbrinjavanje. Osoba primljena u Klinici za traumatologiju ima težu traumu kralježnice te je u ovim trenucima podvrgnuta kirurškom zahvatu. Osoba primljena u Klinici za neurokirurgiju KBC-a Sestre milosrdnice ima traumu glave u obliku komocije i blaže kontuzije mozga te je podvrgnuta konzervativnom liječenju”, stoji u priopćenju kojeg potpisuje ravnatelj KBC Sestre milosrdnice Davor Vagić.

Dr. Tomislav Čengić iz Klinike za traumatologiju poručio je da mladić koji je operiran nije životno ugrožen te da je bitno da se zbrine prijelom.

“On u ovom trenutku nema neurološkog ispada, nadamo se da će tako i ostati”, izjavio je dr. Čengić za HRT.

Vođa akcije spašavanja Robert Erhart otkrio je da se na strunjači može postići velika brzina te da pukom srećom nije došlo do veće tragedije.

“To su strašne brzine koje se dobiju tako da, mi smo baš poslije zaključili, hvala Bogu i na sreći, to je moglo završiti vrlo lako i smrtnim ishodom”, zaključio je Erhardt.


Komentari