TIJELO SVETOG LEOPOLDA MANDIĆA DOLAZI U ZAGREB: Pogledajte raspored misa, ispovijedi i bdijenja

Župa sv. Leopolda Mandića

Danas u 17 sati u Zagreb dolazi tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Hrvatska kapucinska provincija sv. Leopolda Bogdana Mandića u povodu Godine milosrđa organizira šestodnevno štovanje neraspadnutoga tijela drugoga proglašenog hrvatskog sveca i zaštitnika Godine milosrđa sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Čašćenje svečeva tijela bit će u zagrebačkoj katedrali i crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Dubravi od srijede, 13. travnja do ponedjeljka, 18. travnja 2016.[/box]

Posebne svečanosti i liturgije

Svečanost dočeka tijela sv. Leopolda bit će u srijedu, 13. travnja u zagrebačkoj katedrali gdje će doček i liturgiju u 17 sati predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Misnim slavljem u 19 sati predsjeda sisački biskup Vlado Košić, a molitveno bdjenje i mogućnost za sakrament ispovijedi su do ponoći.

U četvrtak, 14. travnja tijekom cijeloga dana tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića bit će izloženo na štovanje u zagrebačkoj katedrali. Svečanu će misu u 19 sati predvoditi kardinal Bozanić u zajedništvu s biskupima iz Hrvatske i BiH te provincijalima redovničkih zajednica. Nakon Mise je svečani ispraćaj i odlazak tijela u crkvu sv. Leopolda u zagrebačkoj Dubravi, gdje je nakon svečana dočeka, koje vodi provincijal Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šarčević, organizirano bdjenje i mogućnost ispovijedi do ponoći. Bdjenje će predvoditi isusovac o. Ivan Ike Mandurić, piše KTA.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Svečevo tijelo bit će izloženo na štovanje u petak 15., subotu 16. i nedjelju 17. travnja u crkvi sv. Leopolda tijekom cijeloga dana. U sve će dane svećenici biti na raspolaganju za ispovijed.[/box]

U petak, 15. travnja Misu u 7.30 sati predvodi gvardijan samostana Svetoga Duha franjevaca konventualaca u Zagrebu fra Tomislav Glavnik. Misno slavlje u 9 sati predvodi zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski, a u 11 sati hercegovački franjevac fra Jozo Zovko. Svečanu euharistiju u 19 sati predvodi dubrovački biskup Mate Uzinić. Nakon toga će uslijediti molitveno bdjenje uz vodstvo franjevca fra Filipa Đurđevića.

U subotu, 16. travnja Misu u 7.30 sati predvodi župnik župe sv. Mihaela u Dubravi fra Branko Lipša, Misu u 9 sati gvardijan hercegovačkoga franjevačkog samostana u Zagrebu fra Draženko Tomić. Svečano euharistijsko slavlje u 11 sati predslavi krčki biskup Ivica Petanjak, a u 19 sati župnik župe sv. Leopolda Bogdana Mandića Ljubljanica – Voltino u Zagrebu Željko Lovrić. Slijedi molitveno bdjenje uz predvoditelja salezijanca don Damira Stojića.

U nedjelju, 17. travnja Misu u 7.30 služi gvardijan samostana sv. Mihaela u Dubravi fra Stjepan Bergovec, euharistijom u 9 sati predsjeda provincijal Hrvatske dominikanske provincije fr. Anto Gavrić. Svečanu euharistiju u 11 sati predvodi kotorski biskup Ilija Janjić, uz izravan prijenos na Hrvatskoj radioteleviziji, a svečanu večernju misu u 19 sati predvodi nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić. Nakon Mise će karmelićanin o. Antonio Čirko animirati molitveno bdjenje.

U ponedjeljak odlazi u Sloveniju

U ponedjeljak, 18. travnja nakon Mise u 7.30 sati, koju će voditi provincijal Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šarčević, slijedi oproštaj vjernika i odlazak tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića u Sloveniju. Oko 11.30 sati u kapucinskoj crkvi sv. Stjepana u Ljubljani svečani je doček kojim predsjeda ljubljanski nadbiskup Stanislav Zore. Tijelo sv. Leopolda oko 17 sati bit će vraćeno u Padovu.

Hrvatska kapucinska provincija sv. Leopolda Bogdana Mandića aktivirala je telefonski broj 092/3455115 na kojemu je moguće dobiti sve relevantne informacije o dolasku i boravku tijela sv. Leopolda u Zagrebu. Sve informacije mogu se dobiti i putem elektroničke pošte [email protected], te na mrežnoj stranici www.kapucini.hr.

Izravan prijenos dolaska sv. Leopolda Bogdana Mandića bit će na Prvom programu HTV-a u 16,50.

Na snazi je i posebna prometna regulacija:

Tijekom boravka tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu, od 13. do 18. travnja 2016., na snazi će biti posebna regulacija prometa u blizini zagrebačke katedrale, kao i uz crkvu Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Gornjoj Dubravi.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Promet će biti zatvoren: 13. i 14. travnja od 16 do 24 sata, Ulicom Kaptol od Degenove do Ulice Pod zidom (dopušteno je prometovati samo vozilima ZET-a).[/box]

Od 15. do 17. travnja, od 6 do 24 sata zatvoren će biti desni prometni trak u Aveniji Gojka Šuška od okretišta tramvaja do Ul. R. Kolaka u oba smjera (prema procjeni policije).

Zatvorena će biti i Ul. sv. Leopolda Bogdana Mandića od Ljubijske do Širinečke, kao i sve bočne ulice s južne strane: Zavidovićka, Trepčanska, Idrijska, Gojlanska, Širinečka prema Ul. sv. Leopolda Bogdana Mandića. Autobusi će se moći parkirati na Aveniji Gojka Šuška, od okretišta do KB Dubrava, s obje strane avenije, a osobni automobili u garaži Garden Malla od 0 do 24 sata.

Od danas do 18. travnja, na snazi će biti posebna regulacija prometa u blizini zagrebačke katedrale, kao i uz crkvu Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Gornjoj Dubravi, javlja Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije. Promet će biti zatvoren: 13. i 14. travnja od 16 do 24 sata, Ulicom Kaptol od Degenove do Ulice Pod zidom (dopušteno je prometovati samo vozilima ZET-a). Od 15. do 17. travnja, od 6 do 24 sata zatvoren će biti desni prometni trak u Aveniji Gojka Šuška od okretišta tramvaja do Ul. R. Kolaka u oba smjera (prema procjeni policije). Zatvorena će biti i Ul. sv. Leopolda Bogdana Mandića od Ljubijske do Širinečke, kao i sve bočne ulice s južne strane: Zavidovićka, Trepčanska, Idrijska, Gojlanska, Širinečka prema Ul. sv. Leopolda Bogdana Mandića. Autobusi će se moći parkirati na Aveniji Gojka Šuška, od okretišta do KB Dubrava, s obje strane avenije, a osobni automobili u garaži Garden Malla od 0 do 24 sata.


Komentari