TIJEKOM VIKENDA: Tri osobe su poginule na hrvatskim cestama, a najpijaniji vozio je po Zagrebu!

Ilustracija (Foto: Danijela Peracic / CROPIX)

Policija je i tijekom prošloga vikenda poduzimala pojačane aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnu uporabu mobitela i prekršaje motociklista.

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa, objavili su iz Ravnateljstva policije.  Policijski službenici svih policijskih uprava, proteklog vikenda od 30. rujna do 02. listopada utvrdili su ukupno 3269 prekršaja.

Najveći broj počinjenih prekršaja zbog alkoholiziranosti dogodio se u PU zagrebačkoj gdje je izmjerena i najveća razina alkohola u krvi – od 3,28 promila.

Rekorder po broju utvrđenih prekršaja prekomjerne brzine je Policijska uprava sisačko-moslavačka s 150 takvih prekršaja, dok je najveća prekoračena brzina izmjerena na području Policijske uprave ličko-senjske – 212 km/h.

Tri osobe su poginule

Na prometnicama se dogodila 61 prometna nesreća s nastradalim osobama, od kojih 22 pripada kategoriji teških prometnih nesreća, javljaju iz Ravnateljstva policije.

U navedenim teškim prometnim nesrećama tri osobe su smrtno stradale, 22 osobe su zadobile teške tjelesne ozljede, a petnaest osoba lakše je ozlijeđeno, a u svim nesrećama ukupno je ozlijeđeno 87 osoba.


Komentari