TIHOMIR OREŠKOVIĆ ‘LAJKA’ SDP: Prvi put se obratio medijima, evo što je poručio! (FOTO)

Screenshot

Tihomir Orešković postao je mandatar 13. Vlade Republike Hrvatske.

Za ponedjeljak, 28. prosinca u 12 sati zakazana je sjednica Hrvatskog sabora, a predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović povjerila je mandat za sastavljanje Vlade upravo Tihomiru Oreškoviću.  Naime, u svojem kratkom obraćanju javnosti novi predsjednik Vlade kazao je: ”Moramo svi zajedno raditi da nam sutra bude bolje nego danas”. Tihomir Orešković na Pantovčak je došao u društvu Bože Petrova i Tomislava Karamarka.

>>> TIHOMIR OREŠKOVIĆ NOVI PREMIJER: Ovo je slogan novog predsjednika Vlade RH! (FOTO)

Koliko je interes javnosti za novog hrvatskog premijera velik dokazuje činjenica kako su na društvenim mrežama svega nekoliko minuta nakon objave čelnika Domoljubne koalicije i MOST-a na Facebooku osvanule i njegove službene stranice gdje mu je dio građana već poželio sreće u budućem mandatu. 

”Cestitke gdin Oreskovic na imenovanju i puno srece u mandatu za dobrobit zajednicke nam domovine Hrvatske!!!”, jedna je od poruka koje su upućene Oreškoviću.

Capture

Međutim, zanimljivo je kako je na Facebook profilu Tihomira Oreškovića, vidljivo kako je među prvim stranicama koje su administratori ‘lajkali’, osim Hrvatske demokratske zajednice te Vlade Republike Hrvatske, službena stranica SDP-a Hrvatske.

Capture

Orešković je rođen 1966. godine u Zagrebu, 1989. godine diplomirao je kemiju na Sveučilištu McMaster u Kanadi, na kojem je 1991. završio i MBA studij usmjeren na financije i informacijske sustave. Profesionalnu karijeru započeo je 1992. u proizvodnji farmaceutske tvrtke Eli Lilly u Kanadi u kojoj je obnašao i različite funkcije u segmentu financija i međunarodnog poslovanja, uključujući Latinsku Ameriku i Aziju, a iz te tvrtke odlazi s pozicije direktora za odnose s državnom administracijom i ekonomske poslove…

>>> ŽARKO PUHOVSKI UPOZORAVA: ‘Ovakva Vlada nije dugoročno održiva, lošija je od dosadašnje!

Komentari