TIHOMIR OREŠKOVIĆ NOVI PREMIJER: Ovo je slogan novog predsjednika Vlade RH! (FOTO)

banka.hr

Kandidat za premijera Domoljubne koalicije i Mosta je Tihomir Orešković.

Sjednica Nacionalnog vijeća HDZ-a, na kojoj bi trebalo biti riječi o zajedničkoj Vladi s Mostom te imenom mandatara, započela je u srijedu umjesto u najavljenih 11, tek oko 12,30 sati, jer je predsjednik stranke Tomislav Karamarko, koji je sa polusatnim zakašnjenjem stigao u hotel Panorama, u pokrajnjoj dvorani održao zatvoreni sastanak s članovima Predsjedništva. Prema neslužbenim informacijama, šef HDZ-a Tomislav Karamarko sastao se jutros s Božom Petrovim i dao im prijedlog za mandatara.

Božo Petrov i Tomislav Karamarko po završetku sastanka su potvrdili kako je njihov kandidat za premijera Tihomir Orešković.

“On je vrhunski profesionalac. Naši razgovori teku dalje, složili smo se i dogovorili da je stručnost bitna. Nemamo vremena za eksperimente i loše odluke. Imamo reformski put – rekao je Karamarko, a Božo Petrov je nadodao kako su napravili odličan posao s odabirom mandatara, piše dnevno.hr

“Zasad se još nije govorilo o ministarstvima niti je definiran njihov broj, ono što je sigurno da će potpredsjednici biti jake stranačke osobe”, kazao je Petrov.

Tko je Tihomir Orešković?

Orešković rođen je 1966. godine u Zagrebu, 1989. godine diplomirao je kemiju na Sveučilištu McMaster u Kanadi, na kojem je 1991. završio i MBA studij usmjeren na financije i informacijske sustave.

Profesionalnu karijeru započeo je 1992. u proizvodnji farmaceutske tvrtke Eli Lilly u Kanadi u kojoj je obnašao i različite funkcije u segmentu financija i međunarodnog poslovanja, uključujući Latinsku Ameriku i Aziju, a iz te tvrtke odlazi s pozicije direktora za odnose s državnom administracijom i ekonomske poslove. Karijeru nastavlja u Novopharmu u Kanadi, danas članici Teva grupe, na poziciji potpredsjednika zaduženog za razvoj poslovanja i specialty proizvode te glavnog financijskog direktora, piše 24 sata.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]PLIVI se pridružio 2009. godine kao glavni financijski direktor za Istočnu Europu, a 2010. godine imenovan je na poziciju glavnog financijskog direktora za regiju EMIA (Istočna Europa, Mediteran, Izrael i Afrika).[/box]

U svega nekoliko minuta, nastala je i službena Facebook stranica novog hrvatskog premijera sa sloganom: ”ZA NOVU HRVATSKU NOVI LJUDI!”. Sudeći prema ostavljenim komentarima na njegovoj službenoj stranici, građani su zadovoljni ovakvim odabirom.

Capture


Komentari