Tigrasto mače spašeno s kanalizacijske cijevi od 5 metara dubine!

Azil Dumovec/Facebook

“U kanalizacijskoj cijevi zapeo je mačić!”

Tako je glasila poruka koju je zagrebačko sklonište za životinje u Dumovcu dobilo u ponedjeljak, ali je srećom, sve dobro završilo, piše Jutarnji.

Građani na području Blata čuli su mijaukanje koje odzvanja iz kanalizacijske cijevi na Karlovačkoj cesti.

“Dozvali su nas i mi smo na dubini od pet metara opazili tigrasto mače. Pokušali smo ga izvući svojom opremom, ali mače je bilo toliko isprepadano da mu suradnja nije padala na pamet. Tijekom intervencije smo doznali da su ga djeca iz susjedstva hranila posljednja dva dana, ali opcija da mačić tamo ostane, nije nam dolazila u obzir.

Zato smo u pomoć pozvali Altis, obrt specijaliziran za radove na visini. Vrsnim smo alpinistima rekli da ovaj put pomoć trebamo na dubini. Dečki koje je nedavno proslavilo spuštanje tornja zagrebačke katedrale, nisu dvojili oko dolaska. Došli su čim su mogli – ravno s Kaptola! Proučili su cijev i jedan se spustio na njezino dno. Mačić je ubrzo bio u sigurnim rukama. Dali smo mu ime Pero! Ima oko tri mjeseca”, kažu iz azila.


“Pero, Pero, sada ideš s nama u Dumovec i tamo ćeš čekati čovjeka koji će nadgledati tvoje buduće pustolovine. Tko ga želi udomiti?”, pitaju.

Komentari

loading...