Teta iz horora u zagrebačkom vrtiću: ‘Odgajateljice su tiho rekle da šutimo jer dijete treba i druge tete’

Dijete u vrtiću, ilustracija (Foto: Pixabay)

Mučan i nevjerojatan slučaj zlostavljanja djeteta dogodio se u jednom od zagrebačkih vrtića.

Veliki problem u Zagrebu: Građani kojima djeca nisu primljena u vrtić našli se pred zidom: ‘Zemeš ga na posel i dela’

Kako saznajemo od čitatelja koji nam se javio izrazito uzrujan, jedna je odgajateljica u područnom objektu dječjeg vrtića Trnsko na Kajzerici učinila nešto što je sablaznilo roditelje.

“Jedna mlađa odgajateljica je dvojici vrtićke djece, zbog neposluha, zalijepila usta -selotejpom na čičak!!!”, kaže čitatelj koji nam se javio mailom našoj redakciji.

Identitet čitatelja poznat je redakciji, ali on želi ostati anoniman jer je u strahu od odmazde prema njegovom djetetu koje pohađa taj vrtić.

“Kaznila je tako dvoje male vrtićke djece zbog neposluha. Grad Zagreb kao osnivač o tome svo vrijeme mudro šuti, a roditeljima su odgajateljice tiho rekle da ‘šute jer njihovo dijete treba i druge tete’. Strašno!”, prepričao nam je čitatelj.

Otišla je na bolovanje

Policija, tvrdi dalje čitatelj, istražuje slučaj, a odgojiteljica je u međuvremenu otišla na bolovanje.

“Od liječnika je dobila negativno mišljenje za obavljanje odgajateljskog posla. Svi o tome šute. Trpaju pod tepih”, napisao nam je u mailu  nam je čitatelj.

DV Trnsko (Foto: Facebook)

Roditelji su svime ovime izuzetno uzrujani, kaže dalje.

“Odgojiteljica ne može dobiti otkaz dok je na bolovanju. Navodno je prvo sve priznala, a ona zbog angažiranja sindikata i odvjetnika iskaz povukla.

Onda je Grad kao osnivač dao preporuku svojim predstavnicima u Upravnom vijeću da se ide na opomenu, iako je predstavnica roditelja bila za automatski otkaz – što i zaslužuje za zlostavljanje djece!

Zagreb dobiva 10 novih vrtića: Poznato gdje će se graditi, najviše će ih niknuti u ovom dijelu grada

Odgojiteljica dobila samo opomenu

Vijeće je većinom glasova prihvatilo da se da samo opomena, a po povratku na posao odgajateljica će i dalje moći raditi s djecom i lijepiti im selotejpom usta i tko što još ne”, šokirano će naš čitatelj.

“Da li biste vi pustili svoje dijete kod te tete? Ja neću, a ni mnogi drugi roditelji DV Trnsko.
Sutra će djecu tako valjda stavljati lisice na ruke ako budu nemirna… Ako sve ovo prođe mirno, žalit ćemo se u Strasbourg, za kršenje prava djeteta”, kazao nam je.

Dječji vrtić, ilustracija (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Nakon javljanja čitatelja krenuli smo u istragu, te smo se obratili dječjem vrtiću Trnsko, gradskoj upravi te zagrebačkoj policiji. Odgovorili su nam iz Grada i vrtića.

Zagreb: Obavijestili smo institucije

“Grad Zagreb osuđuje svaki oblik neprimjerenog postupanja, no detalje navedenog slučaja nismo u mogućnosti iznositi budući su postupanja nadležnih institucija još uvijek u tijeku. Ovisno o njihovim rezultatima uslijedit će daljnji koraci.

‘KRV ĆEŠ PIŠATI I BLJUVATI’! Poznati zagrebački doktor na sudu zbog nasilja nad suprugom pred djetetom: ‘Izbila mi iz džepa 260 tisuća eura’

Dječji je vrtić, sukladno protokolu, pravovremeno obavijestio sve relevantne institucije, postupio po njihovim dosadašnjim nalazima te poduzeo sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Vrtić i gradska upravna tijela, kao i u bilo kojem drugom slučaju, pružaju nadležnim institucijama svu podršku unutar svojih ovlasti kako bi se rasvijetlio ovaj slučaj”, napisali su.

Vrlo kratkim odgovorom javili su nam se i iz vrtića. “Prema informacijama kojima u ovom trenutku raspolažem Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade poslao Vam je odgovor u ime Dječjeg vrtića Trnsko”, odgovorila nam je ravnateljica DV-a Trnsko Melina Vučak.

O cijelom slučaju poslali smo upit i zagrebačkoj policiji od koje još čekamo odgovor.


Komentari