Testiranje u Zagrebu nije isto za sve: Došli napraviti test za koronu pa ostali iznenađeni

Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Građani koji su se odlučili dobrovoljno testirati na koronavirus u drive-in dijagnostici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar ostali su iznenađeni kada su saznali da nakon uzimanja brisa napustiti automobil i otići na blagajnu kako bi platili test, prenosi Jutarnji list.

Da je to uistinu takvo pravilo, potvrdio je Zvonimir Šostar. ravnatelj Zavoda dr. Andrija Štampar. Osobe koje je uputio liječnik ne napuštaju automobili nego im se samo uzima bris. S druge strane, oni koji dolaze o vlastitom trošku moraju to testiranje platiti.

“Činjenica je da svi za koje postoji sumnja dobiju liječničku uputnicu i samim time mogu se smatrati rizičnima, a kod drugih to je samoinicijativno”, kaže Šostar i dodaje da su i u tim slučajevima uključene sve mjere predostrožnosti.

Naime, nema nikakvog šetanja po Zavodu. Osoba ode do šaltera i plati, a pritom obavezno mora nositi masku kao i svi drugi koji tamo ulaze.

Do sada je u Hrvatskoj testirano više od 105 tisuća osoba, a prema najnovijim podacima Stožera, manje od četiri posto je onih koji su sami platili test na koronavirus.

Porastao broj novooboljelih: Zagreb danas ima 15 novih slučajeva!


Komentari