TESLIN TORANJ U ZAGREBU: Genijalan projekt stiže na Bundek!

zagreb. hr

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi predsjednicu udruge Nikola Tesla – genij za budućnost Dragicu Mihajlović. Tom prilikom, u znak zahvale na podršci koju daje Udruzi već dugi niz godina, gospođa Mihajlović uručila je gradonačelniku priznanje.


U izjavi nakon sastanka, predsjednica Udruge istaknula je kako je jedna od tema razgovora bio i projekt Teslinog tornja s Long Islanda – u Zagrebu! To bi bila jedna od mogućih atrakcija Zagreba, kojim bi se još više promovirao Zagreb. S njom se složio i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić koji je naglasio da Grad kontinuirano pomaže u promociji lika i djela Nikole Tesle, a ovakvi novi projekti i ideje uvijek su dobrodošli: Nakon što smo Tehnički muzej imenovali Muzejom Nikole Tesle, a za jesen 2017. pripremamo veliku multimedijalnu izložbu posvećenu isključivo Tesli, u suradnji s Udrugom paralelno radimo na ideji da se replika Teslinog tornja u naravnoj veličini postavi najvjerojatnije na jezeru Bundek, što će biti velika turistička atrakcija, stoji na stranici zagreb.hr.

Ovo je sjajan projekt kojim će Grad Zagreb promovirati našeg poznatog znanstvenika te potaknuti interes za njegov život i djelo među sve brojnijim turistima.

>>>INMUSIC SPEKTAKL: Teslin toranj bit će pozornica


Komentari