U teškoj prometnoj nesreći u Velikoj Gorici smrtno stradala putnica

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

U nedjelju 22. travnja oko 13.10 sati, 54-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Fiat Uno zagrebačkih registracijskih oznaka kolnikom Državne ceste 30 u smjeru jugozapada. Dolaskom do raskrižja s Avenijom Pape Ivana Pavla II, nije se zaustavio na znak crvenog svjetla na semaforu, već je nastavio vožnju ravno ulazeći u raskrižje te je prednjim dijelom vozila naletio na desnu bočnu stranu osobnog automobila marke Mercedes c klasa zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 66-godišnjak pod utjecajem alkohola (0,52 g/kg).

Uslijed naleta, osobni automobil marke Mercedes c klasa naletio je na prometni znak, a zatim je lijevom bočnom stranom naletio na prednju lijevu stranu osobnog automobila marke Opel Insignia zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 62-godišnjak, dok se osobni automobil marke Fiat Uno u zanošenju prevrnuo na krov.

U prometnoj nesreći smrtno je stradala 52-godišnja putnica iz osobnog automobila marke Fiat Uno, a iz istog vozila teško je ozlijeđen vozač, 31-godišnjak i maloljetnica te im je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb. Lakše ozlijeđenom vozaču osobnog automobila marke Mercedes c klasa liječnička pomoć pružena je u HMP Velika Gorica.

U posljednja 24 sata obavljen je očevid kod 23 prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je smrtno stradala, u četiri prometne nesreće četiri osobe su teško ozlijeđene, a četiri lakše. Kod 19 prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta.

Jučer oko 3 sata, 21-godišnjak je pod utjecajem alkohola (1,24 g/kg) upravljao osobnim automobilom marke Audi A3 zagrebačkih registracijskih oznaka Ulicom Hrvatskog proljeća kroz mjesto Ribnica u smjeru jugoistoka. Dolaskom do kućnog broja 18, nije se vozilom kretao bliže desnom rubu kolnika s obzirom na brzinu kretanja vozila i stanje na cesti te je zbog toga sletio s kolnika u odvodni kanal, a potom je prednjim dijelom vozila naletio na betonski mostić.


Komentari