TEŠKA ROMANTIKA! Uskoro počinje ‘lažna svadba’ nedaleko od Arene, dozvoljen i vlakić. Evo tko su uzvanici

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL, Ilustracija

Oko 130 uzvanika u subotu navečer zabavit će se na “lažnoj svadbi” u sklopu drugog pilot projekta s javnim okupljanjima. Lokacija je Golf Klub Riverside nedaleko od Arene, a na fešti će sudjelovati ljudi koji su cijepljeni s obje doze, testirani i osobe koje su već preboljele Covid-19 u posljednjih šest mjeseci.

Uz glazbu i piće, bez maski i distance, “do jutra” će se provoditi, a bit će dopušten i čuveni “vlakić”.

No, prije ulaska u “salu” svi će se morati podvrgnuti brzom PCR testu, ali i testirati se tjedan dana nakon održavanja događanja.

Martina Živković iz Nacionalne udruge ugostitelja za RTL Danas je opisala kako su tekle pripreme te kako će izgledati ova “lažna svadba”.

“Sve je prekrasno, dekorirano i pripremljeno, sponzori su dali namirnice… A išli smo toliko daleko da se jutros radio raspored sjedenja… Također imamo bend tako da se očekuje pravi tulum do jutra”, rekla je.

“Uzvanici su kolege ugostitelji, sponzori, djelatnici svi koji su bili voljni pristati na ove uvjete i testirati se da na ovom uzorku vidimo je li došlo do širenja zaraze. A ako bude sve u redu, nadamo se da će nam to bili ulaznica u neki normalniji život”, dodaje.

Povoljan ishod oba testiranja zasigurno će biti korak prema starom normalnom te mogućnost za otvaranje ugostiteljstva i ostalih industrija, uz poštivanje određenih uvjeta koje će definirati Stožer, objasnili su ranije iz Nacionalne udruge ugostitelja koja ovaj pilot projekt provodi u suradnji s Nacionalnim stožerom civilne zaštite te Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo.


Komentari