Telefonske govornice postale su dio povijesti, ali iz HT-a ipak imaju plan (evo kakav)

“Evo da me sada niste upitali ne bi ih se ni sjetila. Nisu mi na kraj pameti, a ne koristim ih već stoljećima. Krivi su mobiteli”.

Prije pojave mobilnih telefona telefonske govornice bile su neizbježne. Sjećate li se onih dugih redova dok ste u ruci držali kovanice ili karticu i jedva čekali da osoba ispred vas završi razgovor, kako biste vi došli na red? Takva pojava posljednjih je godina toliko rijetka, ustvari, možemo reći kako niti ne postoji.

Telefonska govornica u Trokutu

“Gdje ima telefonska govornica u kvartu? Nemam pojma. Ako i postoji ne primjećujem je”, rekao nam je konobar iz kafića u Novom Zagrebu koji je udaljen od prve govornice svega 200 metara. Također je dodao kako telefonske govornice ne koristi već 10 godina, jer kako kaže, ima ”pametni” telefon. Međutim, čini se kako ovo nije slučaj kod samo jednog građanina, koliko su telefonske govornice postale nepopularne svjedoči podatak kako iz HT-a priopćili da se broj govornica u odnosu na 2000. godinu, trostruko smanjio.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Iz HT-a su nam objasnili kako se javne telefonske govornice u Hrvatskoj, kao uostalom i u svijetum, koriste i dalje, ali u znatno manjem obimu nego ranije. [/box]

“Evo da me sada niste upitali ne bi ih se ni sjetila. Nisu mi na kraj pameti, a ne koristim ih već stoljećima. Krivi su mobiteli”, našalila se Snježana i dodala kako ih je u potpunosti zaboravila.


Telefonske govornica kod Cibone zjape prazne

Mobilna telefonija pojela govornice

Zaključak je vrlo jasan, mobilni telefoni presudili su telefonskim govornicama. Da su ih prestigli mobiteli slažu se i u HT-u te objašnjavaju kako već duže vrijeme razmatraju moguća rješenja za transformaciju telefonskih govornica u multifunkcionalne uređaje, uz zadržavanje usluge javne telefonske govornice. No, kada će se to konkretno dogoditi nisu nam znali reći.

Joj kako je to bilo divno, prije tih mobitela. Svaki dan sam išla razgovarati sa svojom sestrom u telefonsku govornicu. Pa su se pisma slala“, s nostalgijom se prisjeća se gospođa Marica koja je samo jedna od građana koja je na stare govornice, doslovno zaboravila.

Komentari

loading...
-->