Tedeschi prodao proizvođača Plidente i Melema zagrebačkom Magdisu

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Atlantic Grupa i tvrtka Magdis potpisali su ugovor o kupoprodaji društva Neva, koje je nositelj proizvodnog programa kozmetike Atlantic Grupe, objavili su ponedjeljak iz Atlantic Grupe ne navodeći vrijednost ugovora.

Zagrebački Magdis je proizvođač kozmetičke linije Biobaza te ljekarničkih i medicinskih sirovina i proizvoda, a proširenjem proizvodnih kapaciteta i brand portfelja postaje značajan igrač na hrvatskom i regionalnom tržištu kozmetičkih proizvoda.

Magdis će preuzeti proizvodni pogon Neve u Rakitju i ukupni portfelj kompanije s 52 zaposlenih, navodi se u priopćenju, te dodaje kako Atlantic Grupa nastavlja provoditi svoj strateški program dezinvestiranja “non-core“ malih poslovnih operacija među kojima se nalazi i program kozmetike.

Sinergijski učinci dvaju kompanija, kako se ističe, stvorit će novi prostor za rast kako na domaćem tržištu, tako i pozicioniranje za rast u regiji.

“U ovom procesu izuzetno nam je bilo važno pronaći partnera koji će pratiti visoko postavljene standarde kvalitete i prepoznati vrijednost brandova koji vuku svoju tradiciju iz višedesetljetne prošlosti te dijele viziju svojih osnivača. U Magdisu smo našli upravo takvog partnera”, kazao je potpredsjednik Uprave za korporativne aktivnosti Atlantic Grupe Neven Vranković.

Atlantic Grupa je preuzela Nevu 2003. godine od tadašnjeg farmaceutskog diva Plive, a proširila ju je godinu kasnije akvizicijom tvrtke Interchem u čijem je portfelju bio brand Melem. Dio Nevinih brendova su i Rosal te Plidenta.


Komentari