’TAMO SE ZBOG VLAGE SVE RASPADA’ Umjetnik zbrisao iz svog ateljea, u prostor sada dolazi Radnička fronta: ’Praktički neupotrebljivo’

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Nekadašnji atelje umjetnika Borisa Bućana u Arnoldovoj 1, postaje sjedište Radničke fronte, javlja Jutarnji list. No, neće se tako brzo useliti u isti.

Sam Bućan prostor je vratio gradu jer se više nije mogao boriti protiv vlage. “Radi se o prostoru u kojem se zbog vlage sve raspada”, rekao je pa dodao kako se na jednom od zidova u najgorim danima stvaraju “gotovo slapovi”.

Buduće stanare, navodi, očekuje ogromna adaptacija, a upravo to rade i iz Radničke fronte. Kako govori David Bilić, koordinator lokalne organizacije, radove odrađuju sami, a do upotrebe prostora, mogli bi proći i mjeseci. “Dugo smo bili bez službenog prostora pa smo aplicirali i dobili ovaj prostor, koji je u jako lošem stanju, praktički neupotrebljiv”, zaključuje.

Što muči druge?

Jednom kada bude spreman, oni prostor planiraju koristiti za uredske poslove, manje sastanke, ali i neformalna druženja. Tvrde kako im je teško smišljati akcije samo putem društvenih mreža. Uz to, govore, zanima ih i sve što muči druge, što je njima važno, što bi oni voljeli raditi, s čime se privatno nose, a to mogu saznati samo direktnom komunikacijom u kojoj će im pomoći i zajednički prostor.


Komentari