Taksisti razbijesnili građane: ‘Ko vas *ebe, kad ste imali monopol derali ste kožu ljudima’

commons.wikimedia.org

Kako se doznaje, prosvjed nije ni prijavljen policiji.

Taksisti su danas izašli na ceste, blokirali su Vukovarsku, te se njihova kolona proteže od Lisinskog sve do Savske. I ovog puta prosvjeduju protiv Ubera, za koje tvrde da posluju nelegalno, te da im “kradu kruh iz usta”. Njihovo prosvjedovanje građani su dočekali na nož, moglo bi se reći čak i da ih je prosvjed razbjesnio jer ih u komentarima, ispod Indexovog teksta o napadu na novinara, nisu štedjeli.

Ko vas jebe, kad ste imali monopol derali ste kožu ljudima s leđa i naplaćivali vožnju kao da se čovjek vozi u jebenom space shuttleu, a sad kad dođe nekakva konkurencija odmah kuknjava, spustite cijene, a i sebe malo iz oblaka jer niste bogom dani”, napisao je Alen.

“Kako je moguće da svi građani i udruge moraju prijaviti prosvjed, a taksisiti ne? Zakrčili su promet nenajavljenim prosvjedom protiv Ubera, a sad smo svi morali sjest u Uber da bi se dovezli na posao. I od kud njima informacija da Uber ne plaća porez? Ja uredno jedino od Ubera dobijem račun”, komentirao je Marko.

“Koliko su prekršaja ovi lopovi danas napravili i zakaj policija to tolerira???”, zanima Zrinku.

“Svima njima kazna od 5000kn zbog ugrožavanja prometa pa da ih onda vidimo. Dosta su nas godinama pljačkali i naplaćivali preskupe vožnje“, rekao je Roberto.

Građanima je smiješna i izjava organizatora da nisu prijavili prosvjed jer to zapravo spontano okupljanje, i jasno je zašto je ovo urnebesno. Vjerujemo da se nikom ne može “uvaliti” ovo objašnjenje, jer sumnjamo da su taksisti iz Dubrovnika i Splita spontano sjeli u aute i spontano vozili nekoliko sati kako bi stigli na “spontano okupljanje”. Mnogi su i primijetili kako među vozilima taksista postoje ona koja datiraju iz prošlog stoljeća dok vozači Ubera ne smiju imati vozilo starije od sedam godina i to smatraju velikim propustom.

“Svi na izvanredni tehnički pregled, 90% ovih taxija ne prolazi. Tako da je pitanje tko radi nelegalno”, napisao je Antonio, a na njega se nadovezao i Viktor:

“Pa ruku na srce nije ni regularno taksiranje baš uređeno.. ajde Cammeo i Eko taxi bar imaju normalne aute, dok je u Radio taxi-u jedno 90% auta tehnički neispravno smeće. Uber bar ima uvijet da auto ne smije biti stariji od 7 godina”.

>>> Taksisti blokiraju promet u centru, izbjegavajte ove ulice


Komentari