TAJNI DOGOVOR BANDIĆA I KARAMARKA: Andrija Mikulić na čelu Gradske skupštine?

Facebook

Dan nakon što je HDZ spasio Bandićev gradski proračun, stranka Bandić Milan 365 podržala je Domoljubnu koaliciju.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić od jučer lakše diše zahvaljujući HDZ-ovoj potpori. Gradska je skupština tako ipak usvojila proračun Grada Zagreba za 2016. godinu, a Milan Bandić za dlaku je za dlaku izbjegao nove izbore zahvaljujući potpori HDZ-ovih zastupnika. Pošto Bandić još od proljeća nije imao većinu u Gradskoj skupšitini, s obzirom da je tada raskinuo s HSLS-om i HSS-om, ovo je partnerstvo Bandića i HDZ bilo presudno za njegov opstanak u Zagrebu.

Zanimljivo, odmah nakon što je HDZ svojom podrškom osigurao izglasavanje Bandićevog sporazuma, stranka s kojom je Bandić izašao na ove parlamentarne izbore – Bandić Milan 365 – podržala je Domoljubnu koaliciju. Stoga je jasno da jučerašnje ruke u Skupštini nisu bile besplatne, odnosno da se očito radi dogovorenom međusobnom pomaganju Milana Bandića i HDZ-a – svakome u njegovom dvorištu. Zanimljivo je i to da se gradonačelnik Bandić danas našao u istom hotelu Panorama u isto vrijeme kada je HDZ imao sjednicu svog Nacionalnog vijeća.

Međutim, nemoguće je ne zapitati se je li ova suradnja označila i početak kraja Darinka Kosora kao predsjednika zagrebačke Skupštine koji se već ranije zamjerio Milanu Bandiću te dolazi li na njezino čelo predsjednik GO HDZ-a Grada Zagreba i aktualni potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Andrija Mikulić. Podsjetimo, o tajnoj suradnji HDZ-a i Milana Bandića pisali smo i ranije, odnosno o njihovom pokušaju za micanje Darinka Kosora s čelne pozicije unutar zagrebačkog parlamenta.

>>>NOVIH LOKALNIH IZBORA NEĆE BITI! HDZ dao podršku Bandićevu proračunu

>>>NA OPOMLU RASKOL U DOMOLJUBNOJ KOALICIJI: HDZ-ovci podržali Bandića, Kosor postaje politički mrtvac?


Komentari