Svjetsko natjecanje u robotici za učenike srednjih škola: Zagrepčani među 20 najboljih ekipa svijeta!

Mladi hrvatski robotičari su se, nakon ovogodišnjega svjetskog natjecanja u robotici za učenike srednjih škola First Global Challenge, koje se održavalo od 17. do 19. kolovoza u Mexico Cityju, plasirali među 20 najboljih robotičkih ekipa na svijetu, priopćeno je  iz Hrvatskog robotičkog saveza.

Na natjecanju je sudjelovala 161 ekipa iz 155 država, predstavnik svakog kontinenta i ekipa Hope – sastavljena od izbjeglica. Hrvatsku su predstavljali Leon Stjepan Uroić (2. razred, XV. gimnazija Zagreb), Matej Đudarić (2. razred, Tehnička škola Ruđer Bošković Zagreb) i Nika Crnković (2. razred, V. gimnazija Zagreb), s mentorima Borisom Kržićem i  Anom Sović Kržić.

U kvalifikacijama je Hrvatska imala pet pobjeda i tri poraza, dovoljno za doigravanje. U doigravanju su naš savez sačinjavali: Južnoafrička Republika, Južna Koreja i Hrvatska.

“U osmini finala pobijedili smo savez Poljske, Timor-Leste i Ukrajine. U četvrtini finala se ekipi iz našeg saveza – Južnoj Koreji prevrnuo robot te smo izgubili od Maldiva, Islanda i Kolumbije”, poručili su naši robotičari.


Svjetski prvaci su postali savez Rumunjske, Singapura i Njemačke, a hrvatska je reprezentacija postignutim ubilježila plasman među 20 najboljih robotičarskih ekipa na svijetu.

Komentari

loading...
-->