SVJETSKI TJEDAN DOJENJA: Grad Zagreb predstavio besplatne programe namijenjene obiteljima s malom djecom

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Svake godine u prvom tjednu kolovoza obilježava se Svjetski tjedan dojenja. Svjetski tjedan dojenja lijepa je prigoda za izmjenu informacija, podjelu iskustva te da se učini iskorak njegovog promicanja. Ukratko, cilj prigodnog obilježavanja je podizanje svijesti te poticanje aktivnijeg promicanja dojenja.

Foto: Matija Habljak/Vecernji list

Gradski ured za zdravstvo na mrežnim stranicama Grada Zagreba te društvenim mrežama informirat će građane o važnosti dojenja, ali i brojnim aktivnostima koje Grad Zagreb radi na promicanju dojenja kao i temeljnim spoznajama o prednostima dojenja te činjenice da je to jedini prirodni način prehrane, a majčino mlijeko ima najpovoljniji sastav nutrijenata potrebnih za rast, razvoj i zaštitu djeteta.

Osim toga, Grad Zagreb nastoji stvoriti socijalno okruženje unutar kojega će svako dijete imati uvjete za normalan psihički i tjelesni rast i razvoj.

Grad Zagreb je dojenje tako prepoznao i imenovao prioritetom, pa predstavlja besplatne programe i usluge namijenjene obiteljima s malom djecom u cilju:

-promicanja i unapređenja dojenja na razini lokalne zajednice
-poticanja pravilnog rasta i razvoja djeteta (baby handling)
-očuvanja i unapređenja zdravlja djece

Foto: Facebook


Komentari