SVJETSKI DAN SVJESNOSTI O AUTIZMU: Zagrepčani, pružite im podršku na Jelačiću

Facebook

Zagreb obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu.

U petak, 1. travnja, u 12,00 sati, na Trgu bana Josipa Jelačića, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić pridružit će se obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o autizmu.

Tradicionalno, gradonačelnik Bandić će zajedno s učenikom Centra za autizam, pustiti u zrak plave balone.

Ovogodišnja manifestacija odvija se pod motom Autizam – poštovanje, prihvaćanje, inkluzija, s ciljem prepoznavanja autizma u ranoj dječjoj dobi i kvalitetnijem obrazovanju i rehabilitaciji
kroz osnovnoškolsko obrazovanje te s ciljem ukazivanja na probleme odraslih osoba s autizmom i potrebi sustavne skrbi za sve oboljele od autizma.

Udruga za autizam – Zagreb vas sve poziva na druženje

“Dragi prijatelji, suradnici, sugrađani,

pozivamo Vas da zajedno obilježimo Svjetski dan svjesnosti o autizmu čiji je ovogodišnji moto „Autizam – poštovanje, prihvaćanje, inkluzija“.
Posjetite naš štand na Trgu bana Josipa Jelačića u petak, 1. travnja, od 10 do 16 sati i informirajte se o radu Udruge, te upoznajte korisnike programa i projekata.
Sudjelujte u tradicionalnom puštanju plavih balona u podne kojem će se pridružiti i gradonačelnik g. Milan Bandić.

Posjetite i humanitarnu izložbu „Umjetnost za autizam – prihvaćanje različitosti u društvu jednakosti“ i tihu aukciju slika hrvatskih umjetnika u subotu, 2. travnja u 10 sati u prostorijama Udruge u Ulici Ljudevita Posavskog 37 u Zagrebu. Prihod od prodaje slika pomoći će realizaciju aktivnosti Udruge.

Hvala svim umjetnicima koji su donirali svoja djela!
Veselimo se vašem dolasku,
Udruga za autizam – Zagreb

 


Komentari