SVJETSKI DAN ŠKOLSKOG MLIJEKA: Prijatelji životinja smatraju da se djeca izlažu marketingu mliječne industrije

Dodajte toplo mlijeko, omekšali maslac i jaje u suhe sastojke (FOTO: Pixabay)

Mišljenja između udruga oko ove manifestacije su podijeljena.

I ove godine, po sedamnaesti put, Hrvatska mljekarska udruga u suorganizaciji s Gradom Zagrebom, a uz podršku i sponzorstvo Hrvatske poljoprivredne agencije i mljekara “Dukat”, “Vindija” i “Belje” organizirala je manifestaciju Svjetski dan školskog mlijeka na zagrebačkom Bundeku u srijedu 28. rujna 2016. u 10:30.

“I mi ćemo u našoj prelijepoj domovini mlijeku dati zasluženo mjesto i povodom ovoga dana ponoviti već znanu činjenicu da je mlijeko ukusno i hranjivo!” stoji u objavi Hrvatske mljekarske udruge.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Prvi Svjetski dan školskog mlijeka obilježen je u rujnu 2000. godine i od tada je postao godišnji događaj koji se slavi u mnogim zemljama svijeta. Taj dan pruža priliku međunarodnoj zajednici da se usredotoči na važnost konzumiranja mlijeka u školi, ali i na zdravstvene dobrobiti koje pruža u odgoju djece.[/box]

No, s istim se ne slažu svi, pa tako iz udruge Prijatelji životinja tvrde da se ovdje radi o izlaganju djece marketingu mliječne industrije. Nadodali su da su upravo djeca osnovnoškolske dobi ciljana skupina promidžbenog programa, te ih nastoje potaknuti na obavezno konzumiranje mliječnog obroka u školama i kod kuće.

“Cilj događanja je prikazati mlijeko kao nužnu i nezamjenjivu hranu koju bi zbog ‘zdravstvenih dobrobiti’ trebalo obavezno uvesti u školske jelovnike”, smatraju članovi udruge Prijatelji životinja.


Komentari