Svim zagrebačkim vozačicama 8. marta AK ‘Maksimir’ poklanja besplatnu kontrolu

Ovog 8. marta u Autoklubu “Maksimir” prisjetiti će se radno i svečano tih dana.

Svim zagrebačkim vozačicama AK “Maksimir” poklanja 8. marta besplatnu kontrolu najvažnijih sigurnosnih elemenata automobila – svjetala i kočnica. Ponajbolji stručnjaci biti će im na raspolaganju od 9 do 17 sati u Članskoj radionici, Barutanski jarak 83. Rezervacija termina obavlja se na tel. 23 04 029, 23 18 442 i 099/81 39 018 do 7. ožujka u 12 sati.

Prije 35 godina, kad su se žene u Hrvatskoj još borile za svoja prava, Autoklub “Maksimir” iskazivao im je punu pozornost.

Već 1982. godine žene su pri AK “Maksimir” osnovale svoju Sekciju, natjecale se s muškim kolegama u vještinama vožnje, završavale seminare za vikend mehaničare, aktivno se uključile u raznovrsne sadržaje AK “Maksimir”. I pored brojnih aktivnosti kojima su se bavile u Klubu, mnoge su završile fakultete, postale liječnice, znanstvenice, osobe čija se stručnost cijenila u raznovrsnim djelatnostima.


Čak 20 posto žena činile su članstvo tih godina u najvećem autoklubu u Jugoslaviji – Autoklubu “Maksimir”. I danas veliki broj žena čini članstvo toga Kluba, čak 30 posto zaposlenih u Klubu čine žene, a žena u operativnom pogledu i vodi AK “Maksimir”.

[box type=”note” align=”” class=”” width=””]Naslovna fotografija: Autoklub “Maksimir” prvi je prije 35 godina uveo čestitanje Dana žena vozačicama Zagreba, koje se godinama održavalo u Maksimiru kod kipa Bacač diska. Čestitao se i Dan vozača ženama koje su upravljale tramvajima. Ove godine tradicija se ponavlja.[/box]

Komentari