(FOTO) Svibanj – mjesec posvećen vožnji bicikala u Zagrebu – nudi lepezu sportskih i edukativnih aktivnosti

FOTO: Sindikat biciklista

Mjesec svibanj je 21. ožujka 2018. gradonačelnik Milan Bandić proglasio mjesecom vožnje biciklom u Zagrebu. Bicikl je u Zagreb stigao davne 1867., a njegovu popularnost su uvelike određivale društvene, političke, socijalne i infrastrukturne politike u našem gradu.

Broj biciklista u posljednjih desetak godina neprestano raste, a Gradska uprava čini sve kako bi infrastrukturno podržala ovaj zdravi trend.

Bicikl je važan za formiranje javne ekološke svijesti i promicanje zdravih životnih navika pa ga Gradska uprava sustavno promovira. Stoga već četvrtu godinu zaredom provodi program “Vozim za Zagreb” koji je u međuvremenu prepoznat među građanima.

Proglašenjem svibnja mjesecom vožnje biciklom, Grad Zagreb nastavlja promicati bicikliranje te poziva sve sudionike u prometu da doprinesu sigurnosti u vožnji, ali i građane da u što većem broju koriste bicikl.
 
Ove se godine po prvi puta organizira manifestacija Žbicanj, koja od 2. svibnja do 3. lipnja nudi lepezu sportskih i edukativnih aktivnosti za djecu i odrasle.

Za subotu 12. svibnja, zakazana je vožnja biciklima središtem grada, Orange Bike Ride. Start je na Cvjetnom trgu, a trasu kojom će se voziti možete pogledati na priloženoj karti:

Komentari