SVI ŽELE DOĆI K NAMA: Zagreb je postao top destinacija kontinentalne Hrvatske!

Zagreb bilježi više od 670.000 dolazaka turista i oko 1,23 milijuna noćenja.

Grad Zagreb vodeći je po uspjehu u kontinentalnom turizmu. Bilježi ukupno 5,7 posto ukupnih dolazaka te 1,84 posto ukupnih nacionalnih noćenja, piše Zagreb.hr.

Do ovih rješenja došlo se statistikom eVisitora. Naime, hrvatski turistički informacijski sustav eVisitor otvorio je nove mogućnosti analize turističkog prometa zemlje čime je omogućen i detaljan uvid u promet koji u turističkom smislu obuhvaća Slavoniju, Središnju Hrvatsku, Liku-Karlovac i Grad Zagreb. Podaci za dosadašnji dio godine ilustriraju razlike u resursima i turističkim ostvarenjima pojedinih kontinentalnih županija.

‘Turisti su prepoznali našu kvalitetu’

“Zelena ili kontinentalna Hrvatska obuhvaća područje jedinica područne samouprave bez izlaza na Jadransko more te prostorno obuhvaća 12 županija i područje Zagreba. U turističkom smislu, Strateškim marketinškim planom hrvatskog turizma navedeni prostor je segmentiran u marketinške klastere Slavoniju, Središnju Hrvatsku, Liku-Karlovac te grad Zagreb. Svakako da navedena područja imaju velik potencijal u daljnjem razvoju turizma u Hrvatskoj koja je još uvijek dominantno prepoznata kao destinacija sunca i mora. Aktivnosti koje provodi Hrvatska turistička zajednica za cilj imaju mijenjanje takve percepcije, odnosno naš je zadatak predstaviti Hrvatsku kao turističku destinaciju bogate turističke ponude na cijelom teritoriju. Rezultati na kontinentu su iz godine u godinu sve bolji te sam siguran kako će se uzlazni trend nastaviti i kako će sve više turista prepoznavati kvalitetnu turističku ponudu koju nudi naš kontinent”, rekao je direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić.

Više od milijun noćenja

Naime, prema ostvarenom prometu prednjači klaster Lika-Karlovac koji je ostvario više od 705.000 dolazaka te više od 2,7 milijuna noćenja. Grad Zagreb nalazi se na drugom mjestu i bilježi više od 670.000 dolazaka turista i oko 1,23 milijuna noćenja.

Komentari