Svi užasi Autobusnog kolodvora: Zagrepčanin bez dlake na jeziku očitao lekciju Bandiću i rođacima

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Turist koji dolazi u naš grad prvo uočava Autobusni kolodvor.

Sviđa li vam se Autobusni kolodvor Zagreb? Kakve emocije gajite prema zgradi u kojoj je smješten? Što mislite o samom funkcioniranju Autobusnog kolodvora? Postavljamo ova pitanja, iako odgovor vjerojatno znamo – Autobusni kolodvor jedno je od najvećih rugla našeg grada.

Turist koji dolazi u naš grad prvo uočava Autobusni kolodvor, ako dolazi autobusom, no čini se, gradonačelnik i njegova Holding svita u ovoj činjenici ne vide problem. Zato problem vide građani i kao nebrojeno puta do sad, pokušavaju ga prezentirati nadležnima.

Tako je jedan Zagrepčanin odlučio putem društvenih mreža pojasniti gradonačelniku kako stvari s ovom ružnom zgradom stoje.

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Davorin je uputio opsežan tragikomičan opis Autobusnog kolodvora te njegovog funkcioniranja kojeg prenosimo u potpunosti:

Gradonačelniče dobar vam dan! Kada ste zadnji put putovali s AK Zagreb? Pošto Vi ne putujete takvim pučkim prijevozom da Vas upoznam sa dosezima te ustanove u XXI stoljeću!

Uveli su, napokon, e kupnju karata, no samo za Maestro, Master i Visa dok Discover, Diners i Amex – još čekaju da se najvjerojatnije Zaba smiluje! Sustav uglavnom – ne funkcionira i morate na – blagajnu!

Telefonske informacije se – naplaćuju! Strašno i beskrajno sramno! Vi, Gradonačelniče pričate o besplatnom internetu u Zagrebu a Vaš rođo, gazda na Autobusnom kolodvoru, u glavnom gradu Hrvatske koji će uskoro imati tisuću fontana, naplaćuje telefonske – INFORMACIJE! Ma bravo eto – to se zove SKRB ZA GRAĐANE!

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Pomične stube – samo su ukras tako da je baš “zabavno” gledati nabildane Koreanke koje su po stasu među najkrupnijim ljudima na Zemlji, kako po njima sa “lakoćom” vuku ogromne kofere. Vjerojatno Vas se svaka sjeti po nekoliko puta dok se uspne…

 Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Jedini lift “za invalide” je prekrasan. Od mračnog sjaja ne vidite gdje ste ali zato odiše miomirisima odstajalog urina a ponekad se nađe i koja kila zaboravljenog – govna! Odlazni peroni su opremljeni sa ponekom – Bože me sačuvaj klupom u jadnom stanju. Svaki peron je opremljen najsuvremenijim displejom i informacijama o pojedinom autobusu. Pozadina displeja je jedna fina, ugodna sivo-plava pozadina sa redivnim zmazano žutim brojem perona! Naravno – o displeima nema niti riječi!

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zamislite da na svakom peronu postoji štand, sa šestinskim kišobranom i prodavačicom u šestinskoj ili nekoj drugoj Prigoskoj nošnji sa sendvičem, keksom i kojom flašicom soka i vode!? Možda samo onda kad bu Zagrepčan gradonačelnik. Plan grada veliki interaktivni i na plakatićima – hahahahaha.

Ali ima i nekaj svetskoga – sex shop! Jest da je kopija onih u Trstu ili Munchenu s početka 60` ali – tu je! SRAMOTA! Halo gospon Bandić, objasnite svom susedu koga ste zaposlili da vodi taj veliki selski kolodvor da je ovo glavni grad Hrvatske – ZAGREB! Da svakodnevno turisti iz CELOG SVETA tu dolaze i odlaze – prolaze! Glavni autobusni kolodvor kao i željeznički i aerodrom – su PRVI UTISAK O GRADU U KOJI STIGNETE!

Tko vodi Autobusni kolodvor Zagreb?

Inače, voditeljica autobusnog kolodvora Zagreb je stanovita Martina Peričić. Peričić je od 2006. do 2007.godine bila zaposlena u tvrtki Enex Export-Import kao voditelj prodaje i marketinga, a bila je zadužena za poslove maloprodaje i veleprodaje građevinskog materijala.

Od 2007 do 2012. godine radila je kao direktor prodaje i marketinga u tvrtki Degrad u Zagrebu te je bila unaprijeđena na poziciju izvršnog direktora. Gospođica Peričić diplomirala je na Fakultetu za turistički i hotelski menadžment u Opatiji 2004. godine, a na ovu rukovodeću poziciju zasjela je 2013. godine.

Također, Peričić je spominjana u kontekstu afere prije dvije godine. Kako je Jutarnji list tada pisao, Peričić je zaposlila četiri pomoćnika, te dvojicu savjetnika za isti posao, što je utvrdila Služba za unutarnju reviziju i kontrolu Zagrebačkog holdinga. Imala je pravo sam0 na tri pomoćnika.

Također se pisalo da je dotična voditeljica AKZ na ovu vodeću poziciju zasjela po povlaštenoj liniji što je Peričić demantirala.

Zagreb.info je uputio zamolbu voditeljici Holdingove podružnice Autobusni kolodvor da prokomentira navode ovog Zagrepčanina, a njezin odgovor objavit ćemo po primitku.


Komentari