SVEUČILIŠTE U ZAGREBU SE ‘ODREKLO’ FILOZOFSKOG FAKULTETA? Jedan detalj je zanimljiv

FOTO: Ivan Perkov/Studentski.hr

Svima je poznato kako nema ljubavi u zraku između Sveučilišta u Zagrebu i Filozofskog fakulteta. No, njihovo neprijateljstvo ide toliko daleko da Sveučilište u Zagrebu nije uključilo ovaj fakultet na svoj popis za manifestaciju ‘Noć muzeja’.

Veterinarski fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva i Akademije likovnih umjetnosti našli su se u službenom dopisu Sveučilišta kao mjesta koja sudjeluju na ovogodišnjoj manifestaciji koja slavi muzeje i njihovo postojanje. No, nigdje nema Filozofskog fakulteta, iako na službenim stranicama manifestacije ono sudjeluje.

Na sutrašnju manifestaciju svake godine sve više se uključuju škole i fakulteti diljem Hrvatske.

Treba podsjetiti kako na nedavnom otvaranju dugoočekivane studentske menze na spornom fakultetu, nitko od uprave Sveučilišta nije došao. Također, to se ponovilo i na Danima otvorenih vrata FF-a. Također, na prošlogodišnjoj proslavi osnivanja ovog fakulteta Sveučilište se jednostavno oglušilo na poziv.

“Kako da protumačimo činjenicu da nitko s Rektorata nije došao danas na svečanost? Kao znak da nismo poželjni više unutar Sveučilišta?”, zapitao se u listopadu Bagić, piše Srednja.hr.


Komentari