Svećenik iz Sesveta zaražen koronavirusom: Svi kontakti unazad 20 dana moraju u samoizolaciju

Foto: Ilustracija/Thinkstock.com

U Sesvetskom Kraljevcu, 75-godišnji svećenik i jedan župljanin pozitivni su na Covid-19.

“Svi koji smo unazad 20 dana na bilo koji način bili u kontaktu sa svećenikom ili župljanom moramo ići u samoizolaciju i javiti se svojim liječnicima opće medicine”, poručio je velečasni Vlado Letinčić.

Svećeniku vlč. Mati Aračiću iz Sesvetskog Kraljevca ipak je potvrđeno da je obolio od koronavirusa. Zbog toga se oglasio i župnik župe Isusova uskrsnuća vlč. Vlado Letinčić te pozvao sve na izolaciju koji su bili u kontaktu sa svećenikom i izvanrednim djeliteljem pričesti župljaninom Marijanom Ćaćićem, piše Večernji list.

“Dragi i poštovani župljani župe Sesvetski Kraljevec.

Pošto je testiranjem na COVID-19 utvrđeno da su dvije osobe pozitivne: don Mate Aračić, umirovljeni svećenik i gospodin Marijan Ćaćić, izvanredni djelitelj pričesti .

Slijedom navedeneg, SVI koji smo unazad 20 dana na bili koji način bili u kontaktu sa gore navedenima moramo ići u samoizolaciju i javiti se svojim liječnicima opće medicine koji će prema potrebi (ukoliko i sami imamo neke simptome) obavijestiti epidemioloske službe.

Sada je važno da spriječimo moguće širenje i da zaštitimo jedni druge kroz samoizolaciju. Lijepo molim da se ova poruka proslijedi našim župljanima preko grupa i kontaktata. U molitvi povezani. Vlado Letinčić, upravitelj župe“, stoji u priopćenju.


Komentari