Svečano otvoreno preuređeno igralište V. gimnazije

Igralište V. gimnazije je obnovljeno, a do kraja godine Grad će uložiti 2,5 milijuna kuna u uređenje 58 igrališta.

Riječ je naime o igralištima uz 44 osnovne i 12 srednjih škola te Učenički dom u Klaićevoj 55 i Centar za odgoj i obrazovanje Goljak. Tako su na popisu sve škole na čijim igralištima je potrebno nešto urediti kako bi se djeca igrala sigurno. Primjerice, u dvorištima gdje se nalazi staza za skok u dalj zamijenit će se i pijesak, a radnici će zakrpati i sve pukotine na asfaltu, obojiti zahrđale golove i koševe, zamijeniti oštećene obruče i ploče za košarku.

U OŠ Brestje iscrtat će se linije na 400 m atletske staze, a uredit će se i atletska staza u OŠ Žuti brijeg. U tijeku je za sve škole postupak javne nabave, a nakon odabira izvođač će radove morati obaviti u 60 dana radeći i vikendima. Kao model kakvo treba biti igralište nakon obnove, moglo bi poslužiti i preuređeno košarkaško igralište V. gimnazije u Klaićevoj, jučer svečano otvoreno. Za to je pak zaslužna privatna inicijativa, donacija poduzetnika Damira Abaffyja, inače bivšeg učenika ove škole.

“Vrijednost je ovakvih radova oko 65.000 kuna, a na donaciju me motiviralo što svaki dan prolazim ovim prostorom i bilo mi je žao što djeca i građani nisu imali adekvatan prostor za rekreaciju”, rekao je Abaffy.

 


Komentari