SVEČANO OTVORENJE ZAGREBAČKOG DRAGULJA: Špilja Veternica u novom ruhu

Photo: Goran Stanzl/PIXSEL

Najmlađi gosti moći će sudjelovati na cijelom nizu radionica za djecu – od izrade šišmiš maski, crtanja i kvizova.

U nedjelju 29. svibnja 2016. godine pridružite se od 10 do 16 sati na obilježavanju “Tjedna parkova Hrvatske”, a ujedno i završetka radova na projektu “Obnova posjetiteljske infrastrukture špilje Veternice i njene okolice”.

Tradicionalni suradncii – gosti bit će i na ovaj važan dan ispred Planinarskog doma Glavica – ZOO Zagreb, JU Park Maksimir, Hrvatsko biospeleološko društvo i Tragusovci koji će i ovog puta predstaviti svoj rad vezan uz istraživanja i zaštitu šišmiša, ali i educirati o toj tajanstvenoj skupini životinja. Najmlađi gosti moći će sudjelovati na cijelom nizu radionica za djecu – od izrade šišmiš maski, crtanja i kvizova. Onima pak koji se zaljube u šišmiše, omogućeno je njihovo posvajanje. Ustanova je 2007. godine pokrenula program “Usvoji šišmiša!”

Također će svaki puni sat biti organizirano stručno vođenje špiljom Veternicom. Osim nove LED rasvjete u špilji posjetitelji će iz prve ruke moći posvjedočiti upravo završenog projekta: zvučni efekti na najatraktivnijim lokacijama u turističkom dijelu Veternice, poput komunikacije šišmiša, rika špiljskih medvjeda, zvuk slapova koji su nekad tekli turističkim dijelom i drugo.

Program događanja:

10:00 – 16:00 Svaki puni sat stručno vođenje špiljom Veternicom
10:00-16:00 Edukativne šišmiš radionice i prezentacije na otvorenom – ispred Planinarskog doma Glavica (facepainting, kolaži, bojanje, igre, kvizovi)

Za cijene i detaljnije informacije kliknite ovdje.


Komentari