(FOTO) Svečano otvorena Stara Vlaška: Tomašević Zagrepčanima poželio da uživaju u svom novom ‘dnevnom boravku na otvorenom’

Otvorenje Stare Vlaške (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

U nedjelju iza 9.30 započeo je program svečanog otvorenja Stare Vlaške. Okupljenima se obratio zamjenik gradonačelnika, Luka Korlaet te je zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu stvaranja pješačke zone.

Pješačka zona (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

“Ove mladice koje su posađene tu, gledam ih simbolično kao metaforu novog početka ovog grada, Šenoa nam se osmjehuje, mislim da je zadovoljan”, poručio je Korlaet okupljenima.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević potom je podsjetio da je službeno otvorenje trebalo biti prije tjedan dana, ali je zbog lošeg vremena odgođeno.

Svečano otvorenje (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

“Danas je Svjetski dan zaštite okoliša i nema boljeg dana da svečano otvorimo ovu pješačku zonu. Naša politika je širenje pješačkih zona, što više javnog prostora, prostora za pješake i bicikliste, ulaganje u javni prijevoz i smanjenje automobila. To sve europske metropole rade i konačno je vrijeme da i Zagreb ide u tom smjeru”, poručio je gradonačelnik.

Pješačka zona Stara Vlaška (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Istaknuo je kako Zagreb ima lošu statistiku jer u prosjeku jedno vozilo ide na dva stanovnika, a taj se trend pogoršava iz godine u godinu.

“Ovo je napor i prvi korak u jednoj novoj prometnoj politici koju mogu najaviti i koja će se ostvariti do kraja ovog mandata. Pješačke zone su otvoreni dnevni boravak za sve građane i htio bih zahvaliti svima koji su doprinijeli da se Stara Vlaška pretvori u pješačku zonu i Zagrepčankama i Zagrepčanima želim da uživaju u svom novom dnevnom boravku na otvorenom”, zaključio je gradonačelnik.

Scifidelity Orchestra. (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Zagrepčani će ostatak dana moći uživati u koncertu grupe Scifidelity Orchestra i nastupu DJ-a, a održat će se i sajam obrtnika te radionica grafita za djecu do 15 godina.


Komentari