Sve se nema: Pogledajte koliko koštaju ‘Bandićeve’ zastave na ulazima u grad

Photo:Zeljko Lukunic/PIXSELL

Neki su zastavama oduševljeni, drugi malo manje, ali svi su svjesni činjenice da su one trošak.

Na ulazima u grad viore se zastave, i dok su nekima one lijepe i odraz domoljublja, drugi ne vide potrebu za njima. Što god mislili o njima, jasno je da su one trošak, ali i da stvaraju probleme nakon svakog nevremena. Naime, kada zapuše one se otkače sa svojih jarbola, a na lokacijama gdje ih treba ponovo pričvrstiti zaustavlja se promet, što Zagrepčanima i nije drago.

Začarani krug saniranja zastava

Svaki izlazak, ekipa za sanaciju, na teren se naplaćuje.

“Radili su neki dan u Vukovarskoj i blokirali pola traka za skretanje u Miramarsku. Što se to uopće postavljalo ako se non-stop moraju sanirati”, kazao je Zagrepčanin Miroslav Ivančić pa dodao kako “uopće ne sumnja da svaki taj popravak i on sam plati”.

Miroslav je dodao i kako je prvo kupljeno na tisuće zastava s novcima Zagrepčana, a sada se njihovi popravci naplaćuju iz blagajne u kojoj se čuva porez i prirez građana.

“Svaki izlazak na teren vozila s dizalicom, dnevnice za ljude koji ih popravljaju, pa izračunajte. A dnevno ih, na putu od kuće do posla, vidim na barem jednoj lokaciji”, kazao je Ivančić. O tome su prije tjedan dana raspravljali i članovi Facebook grupe “I to je Zagreb”, a najviše ih je zanima tko sve to plaća.

“Taj se novac mogao dati vrtićima”, pisali su jedni, dok su drugi branili zastave i pisali “protivnicima” zastava da je najbolje da se ništa u gradu ne dira, već da se sve ostavi potrgano i nikakvo.

Kad se ne radi, ne valja. Kad se radi, opet ne valja. Ne znam što i kako biste točno htjeli”, kazali su oni koji nemaju ništa protiv zastava, a ni njihovih čestih popravaka. Ipak, najviše od svega Zagrepčane brine koliko stoji popravak zastava.

“Postavljanje i održavanje zastava iznos je koji je za njih bio predviđen u javnoj nabavi. Nema nikakvih dodatnih troškova”, izjavio je Ivan Lažeta, direktor tvrtke Ši-La-Co, koja sanira svaku oštećenu zastavu. Dodao je i da njihovi radnici svakodnevno pregledavaju stanje i popravljaju zastve koje su se odvojile do jarbola. Dnevno imaju oko pedeset intervencija. 

Iza nevremena ostaju najgore posljedice

“Ne znam točan broj jer ih poslije nevremena zna biti i više. Ali popravljamo i tijekom tjedna i za vikend, ima ih sad 2700 pa imamo posla s njima” kazao je Ivan Lažeta.

To je sedamsto više nego što ih je naručeno prije dva mjeseca, a razlog tome je što ih je Grad ima od prije jer se postavljaju na Vukovarsku prilikom svakog bitnog praznika. Tih dodatnih sedamsto i sada je na Vukovarskoj, dok je ostalih 2000 zastava postavljeno na Domovinskom i Jankomirskom mostu, Mostu slobode, na Sarajevskoj, Radničkoj, Jadranskoj, Slavonskoj, SR Njemačke i Aleji Bologne.

“Za njih potrošeno je 350 tisuća kuna iz proračuna, odnosno tek će biti potrošeno toliko jer u taj iznos ulazi i njihovo održavanje. Ako ih bude trebalo sanirati češće, opet ćemo raspisati natječaj i novi iznos bit će jasno vidljiv”, objasnili su iz Grada za Večernji.


Komentari