Svatko se može zvati Milan Bandić! Juričan nam komentirao rješenje Suda i za kraj dodao: ‘Fendi svima, a ne samo njima!’

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Redatelju Dariju Juričanu jutros je stigla sretna vijest, a to je rješenje Upravnog suda u kojem jasno stoji kako ima apsolutno pravo promijeniti svoje zvati se Milan Bandić.

Juričan je još prošle godine, točnije 5. travnja 2019. uoči predsjedničke kandidature, podnio zahtjev za promjenu imena u Milan Bandić. Iako je zahtjev odobren službeno 16. svibnja, Asja Ettinger iz Gradskog ureda za upravu i ministar Ivan Malenica iz Ministarstva uprave ukinuli su navedeno rješenje. Zbog navedenog, Ministarstvo uprave redatelju je dužno i nadoknaditi trošak upravnog postupka u visini 6.250 kuna.

“Ime Milan Bandić za sada nema negativne konotacije kao Adolf Hitler ili Benito Mussolini”, dio je obrazloženja Suda.

“Za mene je to jedna u nizu pobjeda, jer su svi moji postupci bili legalni. Presuda je nepravomoćna, što znači da se tuženici mogu i dalje žaliti, no ne sumnjam da ću ju dobiti”, kazao je Dario Juričan za Zagreb.info.

 

UPRAVNI SUD:
IME MILAN BANDIĆ ZA SADA NEMA NEGATIVNE KONOTACIJE KAO ADOLF HITLER ILI BENITO MUSSOLINI.

U REPUBLICI…

Objavljuje Želim biti Milan Bandić gradonačelnik svemiraNedjelja, 6. prosinca 2020.

 

Redatelja smo upitali ima li saznanja o tome tko stoji iza preformansa s fotljom na kojoj je postavljen transparent s prekriženim Fendi” natpisom, a otkrio nam je da zna o kome je riječ no čini se da za sada glavni akter želi ostati anoniman.

Izvor: Facebook

Fendi svima, a ne samo njima!”, kratko je prokomentirao Juričan i pritom se nadovezao na Bandićev luksuzni stan u Bužanovoj, gdje je većina namještaja upravo skupocjeni Fendi i Hermes.


Komentari