Svanulo i poljoprivrednicima: Evo kako do tri milijuna kuna bespovratne potpore

pixabay

Poljoprivrednicima Zagrebačke županije je nakon dodijeljenih pet milijuna kuna bespovratnih potpora male vrijednosti u poljoprivredi, ruralnom razvoju i šumarstvu, za istu namjenu na raspolaganju novih 3,2 milijuna kuna, priopćeno je u petak iz Zagrebačke županije.

Najviši ukupni godišnji iznos županijske potpore koju jedan korisnik može ostvariti po svim sektorima i mjerama iznosi 150.000 kuna, a natječaj je otvoren do 30. studenoga.

Potpore će se dodjeljivati za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poduzetnika u preradi te stavljanju na tržište poljoprivrednih prehrambenih proizvoda u sektorima povrćarstva, cvjećarstva, voćarstva, vinogradarstva i vinarstva, stočarstva i ekološke proizvodnje. Potpore se mogu dobiti i za edukaciju i stručno osposobljavanje, razvoj proizvodnje i marketing, legalizaciju zgrada poljoprivredne namjene, ulaganje u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti i usluga na ruralnom području, ulaganja u sektor šumarstva i sl.

Korisnici mogu biti poduzetnici, pravne i fizičke osobe s područja Zagrebačke županije koji su, ovisno o potpori na koju se prijavljuju, upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava u Zagrebačkoj županiji, Upisnik šumoposjednika ili u upisnik djelatnosti za koju traže potporu. Potpore mogu dobiti i proizvođačke grupe ili organizacije registrirane sukladno Zakonu o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda sa sjedištem na području Zagrebačke županije.

Prijave na natječaj moguće su elektronički, putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr, a mogu se dostaviti i poštom.


Komentari

loading...