Švaljek na špici s građanima: ‘Neka Bandić otvori vlastito poduzeće pa tamo zapošljava kao u Holdingu’

FOTO: Facebook / Sandra Švaljek

Nezavisna kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Sandra Švaljek družila se u subotu ujutro s građanima na zagrebačkoj špici, točnije, na Cvjetnom trgu.

Sandra Švaljek slušala je probleme i savjete građana jer, kaže, ponekad upravo građani imaju najbolja rješenja, a spremno je odgovarala i na novinarska pitanja.

Nakon što je obišla tržnicu Špansko, družila se s građanima na Cvjetnom trgu.

FOTO: Facebook / Sandra Švaljek
FOTO: Facebook / Sandra Švaljek

‘Dio SDP-ovih glasača priklonio bi se meni’

Sandra Švaljek komentirala je napise da bi dio SDP-ovaca, ukoliko se ta stranka odluči na predstojećim lokalnim izborima u svibnju podržati HNS-ovu kandidatkinju Anku Mrak Taritaš, mogao podržati nju.

“Dogodilo se ono što sam i rekla. Sigurno kada bi SDP formalno podržao Anku Mrak Taritaš, dio njihovih tradicionalnih glasača bi se priklonio meni, glasao za mene. To je naprosto tako, to pokazuju i ankete i ne trebamo biti previše upućeni u situaciju da znamo da bi se to dogodilo”, rekla je Sandra Švaljek.

Švaljek vjeruje da će se isto dogoditi i s dijelom HDZ-ovih birača, osobito sada, kada se u njenom timu našao ratni zapovjednik Tigrova Jozo Miličević, koji je zajedno s drugim njenim članovima tima bio na Cvjetnom trgu. Vjeruje i da će ući u drugi krug s Milanom Bandićem jer joj nekoliko anketa uz aktualnog gradonačelnika daju najviše izgleda za pobjedu, piše Dalje.com.

‘Gradonačelnik nije procijenio situaciju s novom lokacijom na Savici’

Na pitanje novinara, komentirala je i novu lokaciju za crkvu na Savici, za koju se građani dugo borili ne bi li pomaknuli crkvu iz parka na neku drugu lokaciju. Nepuna tri mjeseca uoči izbora gradonačelnik Bandić našao je novu lokaciju.

“Smiješna je već pomalo ta situacija jer vidimo da se radi o lutanju. Sada se pred izbore traži neko drugo rješenje, no znamo da cijela ta priča sa crkvom nije dobro odrađena.

Gradonačelnik se nije konzultirao s građanima, a oni su ti koje se treba pitati što žele u svojem okruženju. Kao što znamo, oni nemaju ništa protiv crkve, ali žele i tu javnu površinu i tu je gradonačelnik pogriješio, trebao je procijeniti situaciju”, rekla je Sandra Švaljek.

>>> Bandić: ‘Nema bolje lokacije za crkvu od Savice, a ima mjesta i za park’

‘Neka Bandić otvori vlastiti poduzeće i tamo tako zapošljava’

Govorila je i o Zagrebačkom holdingu, s obzirom na to da je Anka Mrak Taritaš u petak predstavila svoj plan njegova restrukturiranja.

“O Holdingu sam već imala prilike govoriti, ali i to demonstrirati. Podsjećam, ja sam provela javni natječaj za profesionalnu upravu Holdinga. To je nešto što najprije treba Zagrepčanima, dakle, depolitizacija Zagrebačkog holdinga, jedno profesionalno upravljanje da bi to veliko trgovačko društvo građanima moglo ponuditi kvalitetnu uslugu uz primjerenu cijenu”, zaključila je Švaljek.

Komentirajući Bandićevo kadroviranje u Holdingu, točnije gradonačelnikovu želju da se tamo zaposli Svetimira Marića, brata ministra Gorana Marića, Švaljek je samo kratko rekla da bi si Bandić trebao otvoriti vlastito poduzeće pa neka onda tamo tako zapošljava.

>>> Bandić bratu ministra Marića ponudio posao u Holdingu

>>> Mrak Taritaš: ‘Zagrebački holding bilježi loše poslovne rezultate i treba ga restrukturirati’


Komentari