Švaljek neće koalirati s Bandićem: ‘Jedina sam kandidatkinja koja može dovesti do stvarne promjene u Zagrebu’

FOTO: Facebook / Sandra Švaljek

Sandra Švaljek smatra da je upravo ona jedina alternativa Milanu Bandiću.

Anketa koju je provela Nova TV pokazala je da Sandra Švaljek pobjeđuje Anku Mrak Taritaš i Milana Bandića u drugom krugu.

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba u utorak 28. ožujka nakon aktualnog sata zagrebačkoj Gradskoj skupštini poručila je kako je ta anketa pokazala da je upravo Švaljek jedina alternativa Milanu Bandiću.

Kazala je kako je ona jedina kandidatkinja koja može dovesti do stvarne promjene u Zagrebu.

“Kao nezavisni kandidat mogu okupiti široki politički spektar bez obzira na njihove ideologije i upravo mi to daje snagu i dovodi me do pobjede”, kaže Švaljek.

Također, svojoj je protukandidatkinji Anki Mrak Taritaš i njezinoj stranici poručila da je HNS trgovačka stranka, te isto ponovila i jutros podsjetivši što se sve događalo u pregovorima između SDP-a i HNS-a koji su se, kaže Švaljek, svodili na podjelu fotelja i političkog plijena.

“Na Zagreb ne smijemo gledati kao na politički plijen već kao na grad koji ima niz problema. U ovim pregovorima HNS-a i SDP-a građani su postali drugorazredni, a prvorazredni je postao politički plijen, stotine fotelja. To vrijeđa Zagrepčane“, smatra Švaljek.

Zatim se osvrnula i na HDZ, kazavši da je ta stranka donijela specifičnu odluku, točnije da se njihovo biračko tijelo podijeli na tri kandidata – Milana Bandića, Dragu Prgometa i Brunu Esih.

“To možda garantira određeni broj mandata u Skupštini, ali ne dovodi do promjene. Kao da HDZ ovom odlukom daje vjetar u leđa Bandiću“, kazala je nezavisna kandidatkinja.

Na upit s kim će njezina lista koalirati u Skupštini nakon izbora, poručila je da s Bandićem neće, no, kako piše Jutarnji list, iz njezinog se odgovora stječe dojam da je otvorena za suradnju s ostalim listama, pa tako i sa SDP-om i HNS-om.

“Moja lista zasigurno ulazi u Skupštinu i osvojit će značajan broj mandata, a sigurno nećemo koalirati s listom Milana Bandića. Nećemo s Bandićem. Sve sam odgovorila“, zaključila je Švaljek.


Komentari