ŠVALJEK IMA OPASAN PROGRAM KOJI BI MOGAO DOTUĆI BANDIĆA: ‘Spremna sam na udarce ispod pojasa’

Švaljek je otvoreno progovorila o kandidaturi, razlozima, Bandiću i ostalim kandidatima i svojemu programu na kojemu će temeljiti kampanju.

Otkako je najavila kandidaturu za mjesto gradonačelnice Zagreba, Sandra Švaljek postala je izuzetno tražena osoba u gradu. U svojemu gostovanju u Dnevnku N1 televizije Švaljek je otvoreno progovorila o kandidaturi, razlozima, Bandiću i ostalim kandidatima i svojemu programu na kojemu će temeljiti kampanju.

Zašto ste se kandidirali? Je li to možda iz dišpeta?

Da je iz dišpeta dogodila bi se i ranije. Ja u Gradskoj upravi nisam već godinu dana i bilo je vremena da sredim dojmove i hladne glave donesem odluku.

Imate li negativnih emocija prema Milanu Bandiću zbog načina na koji vas je smijenio kad je izašao iz pritvora?

Što se mene tiče nema negativnih emocija, pretpostavljam da i za njega nema negativnih emocija prema meni iako to ne mogu znati. Mirno i konstruktivno ulazim u ovu kampanju. Imam ideje o tome što raditi i koje vrijednosti zagovarati. Vjerujem da građani žele samo bolju kvalitetu života.

Program ću predstaviti za mjesec dana, u visokoj je fazi izrade. Program se temelji na tri stupa. Prvi je briga za kvalitetu života građana, drugi je otvaranje perspektiva građanima za zapošljavanje i treći i najvažniji je bolje upravljanje Gradom, Holdingom, imovinom i stvaranjem pristupačnije i efikasnije uprave.

Ono što drugi pitaju jest zašto se niste držali vaše struke?

Gradovi se vode kao da njima upravlja menadžer. Smatram da netko tko može upravljati velikim sustavim može i gradom. Moja struka nije s tim nespojiva.

U utrci za gradonačelnika će biti jaki protukandidati. Kandidaturu su najavili Anka Mrak-Taritaš, Milan Bandić, SDP i HDZ će imati svoje kandidate, a tu je i Živi zid. Očekujete li udarce ispod pojasa?

Zagreb je interesantan onima kojima je cilj doći na vlast. Ja ću kampanju voditi konstruktivno. Moj cilj nije dolazak na vlast nego osiguravanje boljeg života građanima.

Bojite li se prljavih igara?

Pripremila sam se na tu bitku i znam kako izgledaju političke kampanje. One nisu šetnja parkom i znam da mogu očekivati udarce ispod pojasa. Ja sama ih neću zadavati, ali ću na njih znati primjereno odgovoriti.

Istaknuli ste svog zamjenika to je gospodin Fedelji. Tko su drugi članovi tima?

Imam krug suradnika koje ću predstaviti za mjesec dana . Tim će se širiti, a dobila sam i velik broj poruka od ljudi koji bi volontirali u mojoj kampanji što ću svakako iskoristiti.


Komentari