SVAKOJ OSOBI TISUĆU KUNA: Uoči Božića i Nove godine drugi krug novčane pomoći za stradale u potresu

Foto: Ana Korenić

Hrvatski Crveni križ podijelio je uoči Božića i Nove godine drugi krug novčane pomoći za 589 stradalih osoba u potresu koji je u ožujku pogodio Zagreb i okolicu, a svaka osoba dobila je po tisuću kuna.

Iz Hrvatskog crvenog križa u priopćenju su podsjetili da, devet mjeseci nakon potresa, brojne obitelji kojima su stradali domovi i dalje nemaju riješeno stambeno pitanje, žive u nezavidnim ekonomskim okolnostima, a hladnije vrijeme dodatno im je pogoršalo životnu situaciju.

A kako bi im se barem malo olakšale životne okolnosti, HCK je zato uoči blagdana podijelio drugi krug novčane pomoći za 589 stradalih osoba i svaka osoba dobila je tisuću kuna.

Najavljeno je kako će u petak HCK mještanima Čučerja, koji su teško pogođeni potresom i žive u kontejnerima, garažama ili oštećenim kućama, podijeliti pakete “Vaš dar za pravu stvar” koje će dobiti gotovo 300 korisnika, a sadržavaju higijenske proizvode te prehrambene namirnice.

Paketi će se podijeliti u petak, 18. prosinca, u 10 sati u dvorišnom prostoru Župne crkve Pohoda Blažene Djevice Marije na Trgu Svete Marije Čučerske 2.


Komentari