‘Svaki dan vidim neko dijete s tim čudovištima u rukama i nije mi drago’ Poznati zagrebački liječnik poslao upozorenje roditeljima

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Sve više se govori o štetnim sadržajima energetskih pića, a o navedenom se oglasio i vodeći specijalist radiologije u Dječjoj bolnici Srebrnjak Natko Beck, poslavši upozorenje djeci i odraslima.

 Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Energetska pića- realno govno”

Nije da nisam pio, nije da ne dođem u napast nekad kad ih vidim hladne i pune šećera, nije da reklame obećavaju da postaješ superheroj, nego je činjenica da djeca ne mogu razabrati nekad dobro od totalnog zla. Ako uzmemo mješavinu šećera u velikom postotku, pa još nekih aktivnih spojeva poput kofeina, taurina i slično, onda je jasno da dobrog tu nema.

Okusima, reklamama i lažnim obećanjima te mame u kupovinu. Istrošeni Bruce Willis dobio je novu energiju i poziva tebe da i ti piješ govno.

Problem je što su ti sokići dostupni djeci, a djeca vole šećera, a imaju manju kilažu, osjetljiva srčeka i mozgiće i zaista ne postoji opravdanje zašto ih trovati, osim da trovači zarade više para.

Slično kao i kod duhanske industrije vam kažem samo jedno: oni ne konzumiraju svoj proizvod, jer znaju što je u njemu.

Dakle krila nećeš dobiti, ali aritmiju možda ili dijabetes, pa ti vidi. Svaki dan vidim neko dijete sa tim čudovištima u rukama i nije mi drago. Vidim samo opasnost, ali ne i energiju. Čuvajte ih, pazite ih”, poručio je zagrebački liječnik.


Komentari