Svaka je pomoć dobrodošla! Bolesna djevojčica Marla treba drenažni prsluk kojeg ne pokriva zdravstvo

Facebook

Bolesnoj djevojčici Marli Malogroski iz Jesenja za normalno je funkcioniranje potreban Smart Vest drenažni prsluk kojeg zdravstvo ne pokriva. Kako bi ga Marla ipak dobila, u petak 1. lipnja u Sportskom nogometnom centru Dobermann u Zagrebu održat će se humanitarni malonogometni turnir “Zagrljaj za Marlu”.

Djevojčica boluje od cistične fibroze, genetske bolesti koja joj je dijagnosticirana nedugo nakon rođenja. Ta bolest spada u skupinu rijetkih bolesti,a javlja se s učestalošću na oko jednog od 3000 ljudi.

Marlin otac poznati je zagorski malonogometaš, golman MNK Jesenje, Goran Malogorski koji nam je rekao kako su humanitarnu akciju pokrenuli, kao glavni organizator Jura Bedeković, te Mislav Banek, Igor Leskovar i Dino Kovač.

“To je bolest koja pogađa probavni i dišni sustav. Marla svakodnevno treba inhaliranje, dreniranje, unos vitamina i uzimanje enzima, s obzirom na to da cistična fibroza pogađa pluća, potreban joj je Smart Vest drenažni prsluk. To je uređaj koji ih pročišćuje, olakšava joj iskašljavanje, povećava plućni kapacitet i smanjuje rizik od infekcija. On joj je potreban za funkcioniranje i mora ga imati svakodnevno. Cijena uređaja je 110.000 kuna, a HZZO ne pokriva ništa. Prema mojim informacijama, u Hrvatskoj postoje samo četiri takva prsluka, dva u bolnicama i dva kod privatnih ljudi. Zdravstvo pokriva samo te enzime i preko njih smo dobili inhalator, ali on nije neke velike kvalitete, tako da koristimo drugi, a vitamine naručujemo i kupujemo sami i dolaze iz SAD-a. Ovim putem zahvaljujem svima koji su voljni pomoći”, ispričao je Malogorski za Zagorje-international.hr.

Prijave ekipa

Utakmice će se igrati na umjetnoj travi, 4 + 1 igrač, a kotizacija po ekipi je 700 kuna. Sav prihod donirat će se za kupnju Smart Vest drenažnog prsluka. Na turnir se možete prijaviti na: 098/9374 530 (Jura), 091/7223 988 (Igor), 091/4613 363 (Dino), 099/7076 127 (Mislav). Održat će se i aukcija potpisanih dresova hrvatskih reprezentativaca.
Donacije se mogu uplatiti i na račun Marlinog oca, Gorana Malogorskog: HR9524020061031262160, poziv na broj: 8105587092.


Komentari