SVAKA ČAST! Dinamova zaklada pomaže selu Pecki: Donirali 10 opremljenih kontejnera

Zaklada Nema predaje pokrenula je krajem prosinca akciju prikupljanja novčanih donacija za pomoć stanovnicima područja pogođenih potresom u Banovini.

Kroz donacije navijača i podupiratelja službene Dinamove zaklade, Građanskog nogometnog kluba Dinamo, glavnog trenera Zorana Mamića, igrača prve momčadi i stručnog stožera, djelatnika kluba te drugih partnera kroz 15 dana prikupljeno je ukupno 592.844,65 kuna. Zaklada engleskog nogometnog giganta Manchester Uniteda donirala je Dinamovoj zakladi 10 tisuća eura, a time je ukupno prikupljeno 667.844,65 kuna.

“Prije svega želimo najiskrenije i od srca zahvaliti svima onima koji su se svojim donacijama uključili u akciju zaklade i koji su odlučili u ovim teškim vremenima pomoći pojedincima i obiteljima s područja nastradale Banovine. Ujedno zahvaljujemo svima koji su uložili trud u ostvarenje jedne ovakve velike akcije”, kažu iz Dinamove zaklade.

Upravni odbor zaklade donio je odluku da će nakon razornog potresa pomoći selu Pecki koje je udaljeno od Petrinje 15-ak kilometara. Riječ je o selu u kojem živi manje od 100 stanovnika čiji su domovi većinom uništeni ili oštećeni u potresu te koje je jako nastradalo još u Domovinskom ratu, osobito 16. kolovoza 1991. godine kada je izvršen masakr nad mještanima i policijom.

Zaklada je donijela odluku da će prikupljena novčana sredstva iskoristiti za kupovinu stambenih objekata, odnosno kontejnera prilagođenih za stanovanje, za ukupno osam obitelj u selu Pecki, a radi se o obiteljima čije su kuće označene crvenim naljepnicama od strane statičara. Jedan dodatni kontejner bit će ustupljen na korištenje Mjesnom odboru Pecki čije su prostorije također oštećene u potresu.

Prikupljena novčana sredstva iskorištena su za kupovinu 10 kontejnera, prijevoz kontejnera do lokacije u selo Pecki, kupovinu namještaja (kreveti, madraci, stol, stolci, osnovni elementi kuhinje) i kućanskih aparata za sve kontejnere. Dio sredstava uložen je u najam sanitarnih kabina za svaki od kontejnera. Trošak svega navedenog iznosi 433.957,20 kuna. Zaklada će donirati i 27 kompleta radnih odijela i gumenih čizama te zimske deke, kape i šalove.

“Novčana sredstva preostala nakon donacije selu Pecki bit će u potpunosti usmjerena pomoći ljudima s područja Banovine čija je imovina stradala nakon razornih potresa. Prva iduća akcija bit će kupovina stambenog kontejnera bivšem igraču Dinama Radimiru Bobincu čija je kuća u Petrinji potpuno uništena, a o čemu ćemo javnost pravovremeno informirati”, priopćili su iz Zaklade.


Komentari