SVA MJESTA U ZAGREBU NA KOJIMA SE IZVODE RADOVI: Na ovim lokacijama stvaraju se velike gužve

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Radovi se odvijaju na ukupno 13 lokacija, a vozači u kolonama znaju stajati i više od četrdeset minuta.

Brojni radovi na zagrebačkim ulicama posljednjih nekoliko dana uzrokoju neviđene gužve i prometne zastoje. Radovi se odvijaju na ukupno 13 lokacija, a vozači u kolonama znaju stajati i više od četrdeset minuta. U utorak su se tako na Vukovarskoj u oba smjera stvorile tolike gužve da su i prilazne ulice bile zakrčene, posebice kod Paromlinske zbog početka radova na Aveniji Marina Držića. Isto tako radovi se izvode i na križanjima Vukovarske i Držićeve sve do Branimirove, a trajat će do nedjelje.

Dodatno opterećenje nastaje i zbog toga što je obilazni pravac isti kao i onaj za vozače koji žele izbjeći gužve kod Branimirove i Heinzelove, a ta bi se dionica trebala završiti tek 1. listopada.

Policija na teren izlazi prema procijeni

Mnogi se vozači pitaju zašto na raskrižjima na kojima se stvaraju gužve ne stoji prometna policija koja regulira promet i na koncu zašto se toliko radova obavlja baš u isto vrijeme. Policijski redari, kako Jutarnji neslužbeno doznaje, na teren izlaze prema procijeni, pa su u ponedjeljak poslijepodne regulirali promet na Bukovačkoj, a u utorak na Držićevoj nije bilo nikoga.

Iz Grada su rekli kako su termini u ljetnim mjesecima, kad je grad manje prometno opterećen, u pravilu rezervirani za gradnju i rekonstrukciju kapitalnih prometnih objekata, a ove godine ih je nešto više nego inače.

Radovi po noći

Riješenje gužvi bilo bi izvođenje radova po noći, no, to je nažalost neizvedivo. “Što se tiče izvođenja građevinskih radova u gradu tijekom noći, isto nije moguće zbog remećenja javnog reda i mira te se isti organiziraju samo u slučaju hitnih intervencija, odnosno ugroze ljudi ili imovine”, rekao je Dinko Bilić, pročelnik Ureda za promet.

Radovi po gradu se nastavljaju, ali istovremeno počinju i novi. U srijedu, 6. srpnja (danas) počinje obnova kolnika i nogostupa kod Trga Petra Pteretića koji će trajati do 14. srpnja. Obilazni pravac omogućen je iz smjera istoka Petrovom do Kamaufove te Vlaškom dalje prema zapadu. Suprotnim smjerom, Vlaškom preko Kvatrića do Domjanićeve na Petrovu. Osim spomenutih radova, obnavlja se tramvajska pruga u Vlaškoj od Petretićeva trga do Vončinine ulice te Aleja Bologne.

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje i promet kažu kako je trenutačno u tijeku ukupno 16 radova na prometnicama i objektima diljem grada, u što je uloženo ukupno 78 milijuna kuna. Također, najavili su i početak radova u Kranjčevićevoj i Baštijanovoj ulici nakon što završi postupak javne nabave, prenosi Jutarnji.

Troškovi i dovršetak radova

Radićeva ulica

Uloženo: 5,5 milijuna kuna

Dovršetak: 1. 10. 2016.

Strojarska – čvor A3 u Sesvetama

Uloženo: 2,1 milijun kuna

Dovršetak: kraj kolovoza

Oborinska odvodnja Zadvorske ulice

Uloženo: 2,2 milijuna kuna

Dovršetak: 9. 9. 2016.

Branimirova ulica – III. etapa

Uloženo: 6,7 milijuna kuna

Dovršetak: 1. 10. 2016.

Radnička cesta – III. etapa

Uloženo: 40 milijuna kuna

Dovršetak: za godinu dana

Koledovčina – I. etapa

Uloženo: 3,6 milijuna kuna

Početak radova: rujan 2016.

Ulica grada Mainza

Uloženo: 2,5 milijuna kuna

Početak radova: krajem kolovoza 2016.

Pješačko-biciklistička staza Veliko polje – Buzin

Uloženo: 1,6 milijuna kuna

Dovršetak: 7. 7. 2016.

Parkiralište kraj Doma zdravlja Zagreb – zapad

Vrijednost: 1,6 milijuna kuna

Dovršetak: 20. 7. 2016.

Alagovićeva ulica

Uloženo: 1,8 milijuna kuna

Dovršetak: 1. 10. 2016.

Raskrižje Vugrovečke – Dobrodolske – Puđakove

Uloženo: 1,2 milijuna kuna

Dovršetak: rujan 2016.

Nogostup u Gornjodragonoškoj ulici

Uloženo: 1,5 milijuna kuna

Dovršetak: 1. 9. 2016.

Podsusedski most

Uloženo: 2,8 milijuna kuna

Dovršetak: srpanj 2016.

Čučerska – Sunekova

Uloženo: 1,5 milijuna kuna

Dovršetak: srpanj 2016.


Komentari