Suvlasnik Kvaternik Plaze mora državi vratiti tri milijuna kuna

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Poduzetnik Miro Vrlja (61) je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu. U zatvoru će provesti osam mjeseci, a ostalih godinu i dva mjeseca neće ako u sljedeće četiri godine ne počini novo kazneno djelo piše 24 sata.

Također će morati u roku 15 dana od pravomoćnosti presude u državni proračun uplatiti 3,064.772 kune koliko je protuzakonito stekao. Na uplati li sud će mu opozvati uvjetnu kaznu te će Vrlja u zatvoru provesti godinu i 10 mjeseci.

Suvlasnik luksuznog kompleksa Kvaternik Plaza u Zagrebu proglašen je krivim jer je vlastitu tvrtku Tutus snaga oštetio za oko tri milijuna kuna jer je jahtu kupio na tvrtku uz obrazloženje da bi je iznajmljivao, no zapravo ju je koristio u privatne svrhe.

Prema optužnici, Vrlja je ugovor o leasingu jahte vrijedne 889.016 eura zaključio 2008., a do kraja 2010. Tutus snaga je za najam jahte platila ukupno 2,9 mil. kuna, zbog čega je tvrtka ostala bez novca.

Vrlja je kriv i jer je oštetio državni proračun za 1,4 milijuna kuna po raznim osnovama neplaćenog poreza jer je krivotvorio troškove svoje tvrtke.


Komentari