ZAGREB PRED POTPUNIM PROMETNIM KOLAPSOM: Remetinečki rotor zatvara se za sav promet, u centru posebna regulacija

Foto: PR

Zagreb Advent Run, vesela trkača i hodačka utrka, sutra će “blokirati” centar Zagreba. Ulica Isidora Kršnjavog, u kojoj počinje utrka, sutra će biti zatvorena za sav promet od 8 do 12 sati i 30 minuta.

Ostale rute utrke zatvarat će se nekoliko minuta prije samog početka utrke, a to su:
Isidora Kršnjavog – J. Žerjavića – Baruna Trenka – Petrinjska – Đorđićeva – Zrinjevac – Amruševa – Praška – Trg bana Josipa Jelačića – Ilica – Krajiška – Kordunska – Primorska – G. Deželića – Krajiška – Klaićeva – Primorska – G. Deželića – Kačićeva – Isidora Kršnjavog.

Između 9 sati i 40 minuta do 12 sati i 30 minuta obustavit će se i tramvajski promet. Tramvaji će voziti obilazno preko Glavnog kolodvora dalje na svoje trase. Autobusna linija 118 (Trg Mažuranića-Voltino) prometuje skraćeno na relaciji ulica Božidara Adžije do Voltinog. Autobusi će kretati 5 minuta kasnije od predviđenog rasporeda.

Turistički vlakić neće voziti za vrijeme trajanja Zagreb Advent Runa, a Veseli božićni tramvaj vozi tek od 13 sati. Također, turistička elektro vozila isto neće prometovati.

Zatvara se promet na Rotoru

Cjelokupan promet, koji se uobičajeno s Jadranske i Avenije Dubrovnik, Remetinečke ceste i Jadranskoga mosta povezuje, odnosno nastavlja Remetinečkim rotorom, od nedjelje će se preusmjeravati na novoizgrađene i okolne – alternativne prometnice.

Početak druge faze rekonstrukcije tog kompleksnog prometnog čvorišta neizbježno će utjecati i na javni prijevoz pa će konkretno 19 autobusnih linija voziti izmijenjenim trasama.

U svim okolnim novozagrebačkim naseljima, kroz koja prolaze pristupni koridori ili graniče sa zonom radova, promet će biti ograničen i posebno reguliran, a protočnost – očekivano smanjena.

Tijekom neizbježne privremene regulacije pozivamo na uvažavanje svih sudionika u prometu te uzajamnu toleranciju i strpljenje, osobito u razdobljima najvećih prometnih opterećenja.

Aktualnosti o stanju na cestovnim koridorima objavljivat ćemo promptno, a kroz Pozivni centar Zagrebačkog holdinga i sve raspoložive komunikacijske servise – osigurana je informacijska podrška 24 sata dnevno. Na terenu će biti pojačan angažman Prometne policije i Redarstva.

Stanovnici okolnih kvartova Savskog gaja, Trnskog, Trokuta i Kajzerice su očajni. Vjeruju kako su izvukli deblji kraj jer su ostali potpuno odsječeni od svijeta.


Komentari