(FOTO) Susret starih prijatelja: Bandić i Bozanić obišli Nadbiskupski dvor

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić obišli su u utorak prostore Nadbiskupskog dvora. koji je oštećen u nedjeljnom potresu.

Preliminarni zaključci obilaska pokazuju znatna oštećenja konstrukcijske naravi, izvijestila je Zagrebačka nadbiskupija.

Bit će potrebna opsežna prostorna obnova, zbog čega u prostorijama Nadbiskupskoga dvora nije moguće živjeti niti obavljati nikakve djelatnosti.

Kardinal Bozanić privremeno se nalazi u Nadbiskupskome bogoslovnom sjemeništu, a u tijeku je traženje adekvatnih prostora kako bi sve institucije Zagrebačke nadbiskupije, koje su dosad djelovale u prostorima Dvora, mogle nastaviti svoj rad.

Bozanić je zahvalio zagrebačkom gradonačelniku i mjerodavnima iz gradskih službi, kao i svima koji u ovim teškim trenucima pomažu stradalima u potresu i oboljelima od koronavirusa.

“Čovjek je najvažniji, ljudski život je najvažniji”, rekao je kardinal dodavši kako “ne znamo što je sve u Božjem naumu i kojim nas putevima i znakovima vodi”.


Komentari