SUSPENDIRAN STUDENTSKI ZBOR FFZG-a: Postupak izbora nije proveden na način propisan Zakonom i Pravilnikom fakulteta

FOTO: vijesti.hrt.hr

Senat Sveučilišta u Zagrebu na prijedlog rektora Damira Borasa jednoglasno je suspendirao Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

To te odluke senata došlo je nakon što je dekan Vlatko Previšić prijavio Studentski zbor Upravnom odboru Ministarstva obrazovanja i sporta.

Razlog za poništavanje izbora za Studentski zbor je taj što postupak izbora nije proveden na način propisan Zakonom o studentskom zboru, sveučilišnim Pravilnikom o izborima te statutom Filozofskog fakulteta. Regularni izbori trebali su biti u ožujku sljedeće godine, a rektor Damir Boras izvanredne izbore raspisat će po svojoj odluci, piše Srednja.hr.

Dekan FFZG-a Vlatko Prevšić tražio je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta da ispita postupak njegovog razrješenja iz lipnja, a ministarstvo mu je još 27. srpnja potvrdilo kako je Fakultetsko vijeće sastavljeno protivno važećim zakonima i pravilnicima. S obzirom da su studentski predstavnici činili tek 14,6% Vijeća, a zakon propisuje da ih treba biti 15%, odluka Vijeća o njegovom razrješenju je nelegalna.


Komentari