SUSJEDI SU TRAŽILI POMOĆ! Slali su mailove Centru za socijalnu skrb: ‘Zaista je suludo da ga mi hranimo i strepimo nad njim’

Foto: Zagreb.info / Facebook

Čovjek iz Vrapča koji živi u nehumanim uvjetima, s vidljivim invaliditetom, o kojem su skrbili susjedi, preuzeo je Centar za socijalnu skrb, a u rješavanje slučaja uključila se policija, ali i Grad Zagreb.

Index je došao u posjed mailove koje su zabrinuti susjedi s Vrapča slali o neljudskim uvjetima u kojima nesretni čovjek živi, tražeći pomoć os Centra za socijalnu skrb. Naime, kako nam su odgovorili na upit iz Centra za socijalnu skrb, do trenutka objave vijesti u medijima nisu imali saznanja o čovjeku.

Foto: Zagreb.info / CROPIX

“Navodimo kako do trenutka obavijesti medija i građana imenovani nije bio korisnik centra za socijalnu skrb niti smo imali saznanja o potrebi postupanja u odnosu na njega. Nakon zaprimanja obavijesti, ovaj Centar je pokrenuo postupak adekvatnog zbrinjavanja sukladno važećim zakonskim propisima, a nakon što smo pribavili neophodnu suglasnost gospodina”, stoji u odgovoru Centra za socijalnu skrb.

Komunicirali su o slučaju

No, prema mailovima, kojima je Index u posjedu, čini se kako su bili upoznati sa slučajem čovjeka s Vrapča.

Mailovi koje je Index dobio pokazuju da su susjedi 20. lipnja poslali mail na dvije adrese Centra za socijalnu skrb, podružnicama u Susedgradu i Novom Zagrebu, a isti su mail tih dana proslijedili i zagrebačkoj policiji.

Susjedi su 11. srpnja ponovno poslali mail na adrese Centra za socijalnu skrb. U njemu navode da se ništa nije poduzelo u vezi s njihovim prvim upozorenjem iz lipnja.

Susjedi u mailu od 11. srpnja navode kako se bliže godišnji odmori i kako nitko neće moći brinuti o nesretnom čovjeku.

“Zaista je suludo da ga mi susjedi hranimo i strepimo nad njim”, napisali su susjedi s Vrapča u mailu iz srpnja.

Foto: Facebook

Nakon što je muškarčeva liječnica kontaktirala Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invalididtetom, dobili su odgovor od Snježane Puškadije, voditeljice Centra za socijalnu skrb. Ona je pak poslala mail Tatjani Štritof, ravnateljice Centra za socijalnu skrb u kojem moli da Centar sukladno svojoj nadležnosti poduzme radnje kako bi se pomoglo 61-godišnjaku i kako bi mu se eventualno pružila adekvatna skrb.

No, sve do posljednjih nekoliko dana, ništa se nije poduzimalo, sve dok se zabrinuti susjedi nisu obratili medijima.


Komentari