Sunce će nas milovati cijeli dan, problemi za one koji idu preko granice jer je na ovim prijelazima promet pojačan

Ilustracija: Zagreb.info

Danas je u Zagrebu većinom sunčano, prijepodne i sredinom dana povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura između 14 i 16 °C.

U većini krajeva će biti pretežno sunčano, a u dijelu središnje te osobito istočne Hrvatske povremeno umjerena, ponegdje i povećana naoblaka, samo rijetko uz mogućnost za slabu kišu, prognoza je za četvrtak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Vjetar uglavnom slab, na Jadranu mjestimice umjerena bura i sjeverac, od sredine dana sjeverozapadnjak, uz obalu jugozapadnjak i zapadnjak.

Najviša dnevna temperatura većinom od 11 do 16 stupnjeva Celzijusa.

Stanje na cestama

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u Slavoniji i Baranji, a ponegdje ima i magle, izvijestio je u četvrtak Hrvatski autoklub (HAK).

A2 Zagreb-Macelj:

– teretna vozila isključuju se kod čvora Krapina u smjeru Slovenije, zbog pojačanog prometa na graničnom prijelazu Macelj.

A3 Bregana-Lipovac:

– na čvoru Jakuševec za sav promet zatvoren je kolnik u smjeru Bregane, prometuje se dvosmjerno kolnikom u smjeru Lipovca po dva prometna traka u oba smjera, uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Planirano trajanje radova je do 1. travnja. U zoni radova u oba smjera vozi se usporeno.

A6 Rijeka-Zagreb:

– do 26. ožujka između ponoći i 4 sata, zbog prolaska izvanrednih prijevoza u zoni privremene regulacije prometa na vijaduktu Bukovo u smjeru Rijeke, zaustavit će se sav promet, jednokratno u maksimalnom trajanju do 15 minuta, od čvora Oštrovica (uključujući i NP Oštrovica) do ČCNP Rijeka.

Zbog kratkog vremena zaustavljanja neće biti preusmjeravanja prometa na obilazne pravce.

A11 Zagreb-Sisak:

– do 1. travnja zbog radova zatvoren je izlaz sa čvora Jakuševec na autocestu A3 Bregana-Lipovac u smjeru Lipovca – obilazak: čvor Velika Gorica-DC31-DC1-čvor Kosnica.

Krčki most (DC102):

– vozi se naizmjence, uz ograničenje brzine od 30 km/h (radovi između 1.+700 km i 2.+500 km, do 5. lipnja).

– do danas jedan dan, tri puta, do maksimalno pet minuta zaustavljat će se promet na mostu Krk.

Istarski ipsilon (radovi):

– između čvorova Cerovlje i Vranja (A8) vozi se uz privremenu regulaciju prometa i ograničenja: između čvorova Cerovlje i Lupoglav zabrana je za vozila šira od tri metra.

Između čvorova Lupoglav i Vranja u oba smjera zabrana je za sve izvanredne prijevoze; između čvorova Rogovići i Ivoli u smjeru Rijeke zabrana je za izvanredne prijevoze širine veće od tri metra.

Danas, na dionici državne ceste DC 106 Novalja- trajektna luka Žigljen te na dionici DC106 u zoni mosta Pag, zbog snimanja filma promet će se povremeno zaustavljati u kratkim vremenskim intervalima.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U pomorskom prometu nema poteškoća.


Komentari