Sumnjive transakcije u Zagrebačkom holdingu: Četiri tvrtke dobile ukupno 2, 4 milijuna kuna, a ne zna se za što

commons.wikimedia.org

Slučaj je već poslan Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Zagrebačkom holdingu vezana je uz sumnjive transakcije, a slučaj je već poslan Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Djelatnik Holdinga Ivan K. dobio je otkaz, objavio je HRT.

Naime, od listopada do prosinca prošle godine internet bankarstvom četiri su tvrtke dobile ukupno 2,4 milijuna kuna, a niti jedna od njih nije u poslovnom odnosu s Holdingom. Isplate je otkrila interna revizija pa su tvrtke novac vratile (?!).

“Zagrebački holding d.o.o. utvrdio je određene nepravilnosti prilikom plaćanja te su na vrijeme poduzete sve raspoložive radnje kako bi se one otklonile. Isto tako, odgovorni su adekvatno sankcionirani te su o utvrđenome obaviještene mjerodavne institucije“, priopćili su iz Holdinga, prenio je HRT koji otkriva o kojim se to tvrtkama radi.

Tvrtki Ora form Zagreb u listopadu prošle godine isplaćeno je 370.000 kuna, tvrtki SANDIEM 330.000 kuna u listopadu (vraćeno 29.12.) te 510.000 krajem prosinca (vraćeno 16. veljače).  Novac su još dobile tvrtke ED Global Internacionale gdje su HRT-u rekli da je novac isplaćen pogreškom te tvrtki T.G. Oil-a.


Komentari