SUDJELUJTE: Grad Zagreb traži pomoć građana u izradi novog Prostornog plana, evo kako se možete priključiti

Pixabay

Zanimljivo istraživanje provodi se pod organizacijom Grada Zagreba. Potrebno im je mišljenje građana za izradu novog gradskog Prostornog plana, s posebnim naglaskom na stanovnike koji žive u suburbanim i ruralnim dijelovima grada.

Gradske vlasti u ponedjeljak su priopćile kako je cilj istraživanja dobiti uvid u razmišljanja i potrebe što većeg broja građana koji tamo žive i svakodnevno se susreću s različitim izazovima.

“Važno nam je Vaše mišljenje, iskustvo, potrebe i ideje o tome kako bi se predmetna područja Grada Zagreba trebala razvijati u budućnosti, stoga Vas ljubazno molimo da odgovorite na pitanja u anketi i tako doprinesete boljem planiranju razvoja Vašeg naselja i Grada u cjelini”, stoji u pozivu.

Riječ je o istraživanju za Studiju društvenih i prostornih promjena u Zagrebu koje se provodi u sklopu izrade Stručne podloge za novi Prostorni plan Grada Zagreba. Istraživanje provodi tim stručnjaka sa Sveučilišta u Zagrebu, a naručitelj je Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada.

Jedno od istraživanja je anketno istraživanje stavova i mišljenja stanovnika koji žive u suburbanim i ruralnim dijelovima Grada Zagreba, pa su anketom obuhvaćeni građani oko 90 zagrebačkih naselja.

Anketa je namijenjena svim zainteresiranim građanima, anonimna je, a pristupiti joj se može preko ove poveznice.

Anketu je moguće popuniti do 10. srpnja ove godine, a sadrži pitanja, između ostalog, o problemima i potrebama građana koji žive u tim naseljima, razvijanju i održavanju naselja te sadržajima i djelatnostima koje naselje nudi.


Komentari