Sudbina kampa na Sveticama: Bandić i HNS žele izbaciti atletsku dvoranu

commons.wikimedia.org

U HNS-u su krivo procijenili koliko će koštati izgradnja kampa na Sveticama pa iz projekta žele izbaciti atletsku dvoranu.

Na sjednici Odbora za kontrolu nije prošao aneks ugovora za ‘Hrvatski atletsko – nogometni centar Svetice’ između Grada Zagreba i Hrvatskog nogometnog saveza. O njegovoj sudbini odlučivalo se danas, 25. rujna na sjednici Odbora za obrazovanje i sport, odbora za financije i odbora za prostorno uređenje te su odbili prijedlog novog aneksa.

Oko ‘Hrvatski atletsko – nogometni centar Svetice’ vode se brojne rasprave jer je ova površina nekada služila za brojne rekreativne sportaše, a danas je devastirana. Ono što je novo u aneksu ugovora je to što se sada uklanja i uvjet javnog interesa odnosno izgradnje atletske dvorane.

U HNS-u su krivo procijenili koliko će koštati projekt pa ispada da će koštati čak oko 230 milijuna kn, a oni osigurali oko 100 milijuna kuna od UEFA-e i zato sad smanjuju površinu građevine i miču iz ugovora drugu fazu prema kojoj se trebala izgraditi atletska dvorana. Na to gradska uprava koja bi trebala šititi interese Grada kaže da to nije nikakav problem jer će se atletska dvorana urediti iz gradskog proračuna na Zagrebačkom velesajmu.‘, napisao je Tomislav Tomašević na svom Facebook profilu.

Kamp na Sveticama odnosno  ‘Hrvatski atletsko – nogometni centar Svetice’, komentirao je i Tomislav Stojak:


Cijeli projekt krenuo je od početka u krivo. Znalo se unaprijed da će HNS dobiti natječaj.  Natječaj je krivo postavljen i osobno nisam za to da se tamo gradi nogometni kamp‘, rekao je te je dodao kako se nigdje u Europi nogometni kampovi nalaze u centru grada.

Svetice su previše vrijedno područje da bi tamo bio nogomentni kamp. Niti rekreativci niti atletičari nemaju koristi od svega toga. Zbog toga ovaj aneks a niti onaj prije njega za mene nije prihvatljiv‘, komentirao je te dodao kako ovaj projekt radi više štete nego koristi te je prilagođen interesnim skupinama.

Gradonačelnik Milan Bandić govorio je kako je projekt gradnje kampa na Sveticama nužan jer je potrebna atletska dvorana. Ipak, atletska dvorana se izgleda neće graditi na Sveticama ali će iznos ostati isti. Tomislav Stojak smatra kako će se pokušati opravdati neizgradnja atletske dvorane na način da se ona ‘premjesti’ na Zagrebački velesajam.

Komentari

loading...